Η θέση Παναγιωτακάκου για τη βιωσιμότητα του «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δ. Ευρώτα

Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2019 10:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η θέση Παναγιωτακάκου για τη βιωσιμότητα του «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δ. Ευρώτα

Μονιμοποίηση όλων των υπηρετούντων  σε προσωποπαγείς θέσεις είναι η πρόταση του δημοτικού συμβούλου Δ. Ευρώτα Ηλία Παναγιωτακάκου για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Ευρώτα και στη συζήτηση του θέματος «Μερική Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) Δήμου Ευρώτα για την ένταξη του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" σε οργανική μονάδα του Δήμου και στελέχωση αυτού με μόνιμο προσωπικό», εκτός του θέματος της υποχρεωτικότητας του Νόμου, ο κ. Παναγιωτακάκος έθεσε ως προβλήματα που θα προκύψουν τα εξής:

1. Η μοριοδότηση με τρόπο που θα γίνει ενδέχεται, μετά το 2019,να βγάλει εκτός θέσεων εργασίας εργαζομένους με υπερδεκαετή πλήρους και διαρκούς απασχόλησης. Είναι δίκαιο;

2. Για τον Δήμο Ευρώτα μετά την ένταξη των τριών δομών (Δ.Ε Έλους, ΔΕ Σκάλας, ΔΕ Γερονθρών), από το ΝΠΔΔ τον δήμο ίσως δημιουργήσει πρόβλημα στο μέλλον, στις δομές της Δ.Ε Κροκεών και Δ.Ε Νιάτων, εφόσον εντάσσονται στους Δήμους Σπάρτης και Μονεμβάσιας αντίστοιχα.

3. Το ήδη υπάρχον προσωπικό των 11 εργαζομένων στις τρεις δομές καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

4. Υπάρχει τεχνογνωσία και προσφορά προς τους ανήμπορους συμπολίτες μας.

5. Το σπουδαιότερο είναι ότι οι προσλήψεις του υπηρετούντος προσωπικού έχει γίνει με την διαδικασία του ΑΣΕΠ.»

Επίσης, ο κ. Παναγιωτακάκος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αποδέχτηκε να συζητηθεί το θέμα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε ειδική συνεδρίαση και να καθοριστούν οι θέσεις του δημοτικού συμβουλίου σε συνεργασία με τους εργαζομένους.

Βασική θέση του Ηλ. Παναγιωτακάκου είναι η εξής:
«- Μονιμοποίηση όλου του υπηρετούντος σε προσωποπαγείς θέσεις.
- Κάλυψη των θέσεων εργασίας του τροποποιημένου ΟΕΥ με νέες προσλήψεις, γιατί οι ανάγκες μεγάλωσαν και οι υπάρχοντες εργαζόμενοι/ες δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν παρά το καθημερινό τους φιλότιμο».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti