«Αλώνιζαν» για έναν μήνα σε Σπάρτη και χωριά με λεία 13.000 ευρώ!

Δείτε τις περιοχές που έδρασαν οι τρείς Ρομά

Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 13:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Αλώνιζαν» για έναν μήνα σε Σπάρτη και χωριά με λεία 13.000 ευρώ!

Οκτώ διαρρήξεις-κλοπές σε διάστημα 24 ημερών τον Ιούλιο του 2018 έκαναν τρείς Ρομά στη Σπάρτη και τα γύρω χωριά. Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εξιχνιάστηκαν οι περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, για τις οποίες κατηγορούνται τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 20, 22 και 64 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, εξακριβώθηκε ότι οι τρείς δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από τις 1/7/2018 έως και τις 24/7/2018, διέπραξαν συνολικά επτά περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικίες στις παρακάτω περιοχές του Δ. Σπάρτης: Στη Σπάρτη, στη Ριβιώτισσα (2 περιπτώσεις), Άγιο Ιωάννη (2 περιπτώσεις), Συκαράκι, Μαγούλα και Καλογωνιά (απόπειρα).

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, οι τρείς Ρομά είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων, χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 13.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής των δραστών σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος