Διαμαντάκος: Το πολιτικό υβριδικό φαινόμενο Παπακώστα ως η απόλυτη πολιτική μετάλλαξη

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2019 08:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαμαντάκος: Το πολιτικό υβριδικό φαινόμενο Παπακώστα ως η απόλυτη πολιτική μετάλλαξη

Το πολιτικό υβριδικό φαινόμενο Παπακώστα αποτελεί μια φαιδρή πραγματικότητα της πολιτικής κατάπτωσης που ταλανίζει την χώρα μας το διάστημα των τελευταίων ετών.

Η Ελλάδα ως η χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» επί διακυβερνήσεως Συριζανέλ και τελευταίως επί διακυβερνήσεως Σύριζα του «τρικυμία εν κρανίω» Τσίπρα ή αλλιώς του έχοντας επαναλαμβανόμενες αυταπάτες Τσίπρα -όπως ο ίδιος έχει άλλωστε δηλώσει-. Αυτή λοιπόν η χώρα εξέθρεψε και το πολιτικό φαινόμενο Παπακώστα.

Τί εννοούμε λέγοντας αυτό; μα το πολύ σαφές !  Η κ. Παπακώστα απεμπόλησε τις αρχές και τις αξίες που στήριζε μέχρι πρότινος αναδεικνύοντας από κοινωνιολογικής απόψεως την σχετικότητα των αξιών της. Αυτό σύμφωνα με την σχολή των Γάλλων κοινωνιολόγων Εmile Durkheim-L.Levy-Bruhl γίνεται όταν αλλάζουν οι κοινωνικοί όροι της  ζωής, η συνείδηση βρίσκει την έκφραση και την ικανοποίηση της σε νέες αξίες διάφορες από εκείνες που ανταποκρίνονταν σε ένα προηγούμενο στάδιο κοινωνικής εξέλιξης.

Σαφέστατα λοιπόν η ειδοποιός διαφορά της κοινωνικής εξέλιξης της κ. Παπακώστα, της μέχρι πρότινος σκληρής πολέμιας του κ. Τσίπρα είναι η Υπουργική καρέκλα η οποία προσφέρθηκε σε αυτήν με αντάλλαγμα την πολιτική της μεταμόρφωση σε ένα πολιτικό υβριδικό φαινόμενο της εποχής μας.

Καταλήγουμε στο ότι το πολιτικό υβριδικό φαινόμενο της κ. Παπακώστα αποτελεί την απόλυτη πολιτική μετάλλαξη. Δεν είναι όμως το μοναδικό γνώρισμα της εποχής μας , μιας και  «οι καιροί οὐ μενετοί» για τους  πολιτικούς γυρολόγους και τα πολιτικά ρετάλια που ταλανίζουν το πολιτικό μας σύστημα μη έχοντας καμία αρχή και αξία παρά μόνο αυτή του βολέματος και της καρέκλας.      
                

  Κυριάκος Δ. Διαμαντάκος
   Αν. Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων ΝΔ


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα