Δημόσιες οι εκτάσεις για τα αιολικά πάρκα στη Μάνη

Απέρριψε τις αιτήσεις ιδιοκτητών το Πρωτοδικείο Γυθείου

Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2019 14:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δημόσιες οι εκτάσεις για τα αιολικά πάρκα στη Μάνη

Με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Γυθείου απέρριψε την αίτηση φερόμενων ιδιοκτητών, που στρέφονταν κατά των εταιριών που πρόκειται να κατασκευάσουν αιολικά πάρκα στη θέση «Μακρυλάκκωμα» και στο όρος Σαγγιάς Αν. Μάνης. (δείτε σχετικό θέμα εδώ)

Η αίτηση ισχυριζόταν ότι μέρος των εργασιών για την κατασκευή των αιολικών πάρκων εκτελέστηκαν σε έδαφος που άνηκε στους φερόμενους ιδιοκτήτες, πλην όμως -όπως απεδείχθη στο Δικαστήριο- «ήταν αβάσιμη κατ’ ουσίαν στο σύνολό της «και έτσι απερρίφθη.

Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η εν λόγω έκταση είναι δημόσια δασική και είναι μέρος της δημόσιας δασικής έκτασης, που το Ελληνικό Δημόσιο έχει παραχωρήσει έναντι ανταλλάγματος χρήσης στις δύο εταιρείες για την κατασκευή των αιολικών πάρκων.

Το Ελληνικό Δημόσιο παρενέβη στη δική δια του δικαστικού πληρεξουσίου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (γραφείο Σπάρτης) κ. Μιχαήλ Στριγγάρη, υπερασπίζοντας τον δημόσιο δασικό χαρακτήρα της εν λόγω έκτασης.

Οι δικηγόροι που χειρίστηκαν την υπόθεση ήταν ο κ. Δημήτριος Μαριόλης από την πλευρά των φερόμενων ιδιοκτητών εκτάσεων και η κ. Ανθή Μπαλιτσάρη για λογαριασμό των εταιρειών.

Ανάλογη αίτηση κατά των εταιριών των φερομένων ιδιοκτητών, που ισχυρίζονταν ότι άλλες εκτάσεις στο όρος «Σαγγιάς» τούς ανήκαν, απεσύρθη από τους ίδιους και έτσι δε θα φθάσει στο ακροατήριο.

Ρεπορτάζ: Ελένη Τζανετάκου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti