Και πάλι βανδαλισμοί στο Δημοτικό Σχολείο Αμυκλών!

Διευθυντής σχολείου: «Στο ίδιο έργο θεατές»

Δευτέρα, 04 Μάρτιος 2019 16:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Και πάλι βανδαλισμοί στο Δημοτικό Σχολείο Αμυκλών!

Μία ακόμα… επιδρομή αγνώστων, οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές σε υποδομές του Δημοτικού Σχολείου Αμυκλών, καταγγέλλει μέσω του «Λακωνικού Τύπου», ο διευθυντής του σχολείου κ. Κωνσταντίνος Αρβανίτης. Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το σχολείο των Αμυκλών μπαίνει στο στόχαστρο βανδάλων, καθώς πριν από έναν περίπου χρόνο (σσ στις 7/4/2018), τρείς ανήλικοι είχαν προξενήσει εκτεταμένες ζημιές στις εγκαταστάσεις της εκπαιδευτικής μονάδας (δείτε σχετικά θέματα εδώ κι εδώ)

Επιπλέον, ο διευθυντής του σχολείου κάνει λόγο για ελλείψεις που προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα τα παραπάνω δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα του πρωινού και του ολοήμερου τμήματος τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, ο κ. Αρβανίτης, ο οποίος ζητεί την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και την προστασία των εγκαταστάσεων, τονίζει τα εξής:

«Σήμερα (σσ Δευτέρα 4/3) το πρωί ερχόμενοι στο σχολείο αντικρίσαμε άλλη μια εικόνα καταστροφής. Είχε καταστραφεί μέρος του δικτύου ύδρευσης, έλειπαν όλες οι βρύσες από το προαύλιο χώρο και δεν είχαμε νερό σε κανένα από τους χώρους του σχολείου. Τα παιδιά και το προσωπικό δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες, να πλύνουν τα χέρια τους και να πιουν νερό. Ειδικά αυτή την εποχή με την έξαρση της εποχικής γρίπης και τις οδηγίες του Υπουργείου η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι βασική προτεραιότητά μας. Με αφορμή το παραπάνω γεγονός αποφασίσαμε σήμερα να αναστείλουμε τα μαθήματα του Πρωινού και του Ολοήμερου Τμήματος παραμένοντας στο χώρο του σχολείου έως τη λήξη του διδακτικού μας ωραρίου. Επιπλέον θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για:
- τους συνεχόμενους βανδαλισμούς στο σχολείο μας (καταστροφή κλιματιστικών, κλοπή πετρελαίου, κλοπή ρεύματος, καταστροφές στα αυτοκίνητα των φυλάκων και εκπαιδευτικών, κλοπές προσωπικών ειδών του προσωπικού κλπ.)
- Έλλειψη θέρμανσης στην αίθουσα υπολογιστών (λυόμενο)
- Ελλιπής  και αποσπασματική φύλαξη από το Δήμο.
- Έλλειψη φωτισμού τις βραδινές ώρες
  Δεν αρκεί η απλή αποκατάσταση μέρους των καταστροφών από το Δήμο».

Τέλος, ο διευθυντής του σχολείου ζητεί:
«- 24ωρη αξιόπιστη φύλαξη του σχολείου και τα Σαββατοκύριακα – διακοπές – αργίες.
-  Αποκατάσταση των προβολέων για να φέγγουν το βράδυ.
 - Εντατικότερες περιπολίες της αστυνομίας».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος