Δαβάκης: «Κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τη Λακωνία η κατασκευή του μουσείου της Σπάρτης»

Τρίτη, 05 Μάρτιος 2019 08:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δαβάκης: «Κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τη Λακωνία η κατασκευή του μουσείου της Σπάρτης»

Με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, λαμβάνοντας το λόγο, αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στην έναρξη των διαδικασιών κατασκευής του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Σπάρτης, ζητώντας τη συνδρομή της Πολιτείας όσον αφορά τη χρηματοδότηση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής του μελέτης.

Παράλληλα, ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα την πρόταση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λακωνίας για τη δημιουργία ενός place branding στη Σπάρτη, που αφορά την ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων, με επίκεντρο το υπό δημιουργία αρχαιολογικό Μουσείο. Η πρόταση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λακωνίας έγινε σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Τμήμα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και είναι σημαντικό να στηριχθεί οικονομικά από την Πολιτεία, ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Δαβάκης.

Στη συνέχεια ο κ. Δαβάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για την ανυπαρξία ουσιαστικού έργου στον τομέα του πολιτισμού, γεγονός που φαίνεται σε όλα τα επίπεδα της πολιτιστικής πολιτικής.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών