Σπαρτιάτες και Θεσπιείς έσμιξαν ξανά στις ιστορικές Θερμοπύλες! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Παρόντες και οι Ευ. Βαλιώτης, Σπ. Μοιράγιας και Π. Κουμουνδούρος

Τρίτη, 05 Μάρτιος 2019 15:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σπαρτιάτες και Θεσπιείς έσμιξαν ξανά στις ιστορικές Θερμοπύλες! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Λίγο πριν συμπληρωθούν 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών (σσ το 2020), Σπαρτιάτες και Θεσπιείς μαθητές βρέθηκαν στα ίδια ιστορικά χώματα. Εδώ όπου χιλιάδες χρόνια πριν, οι πρόγονοί τους έπεσαν ηρωικά στην ιστορική μάχη του 480 πΧ.

Το πρωί της Δευτέρας 4/3, στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών, ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάνης υποδέχθηκε δεκάδες μαθητές, καθώς και τους δημάρχους Σπάρτης Βαγγέλη Βαλιώτη και Αλιάρτου-Θεσπιών Γιώργο Ντασιώτη.

Τη σπαρτιατική αντιπροσωπεία συμπλήρωναν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Σπύρος Μοιράγιας, ο δημοτικός σύμβουλος και εκπαιδευτικός κ. Παναγιώτης Κουμουνδούρος, καθώς και μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Λυκείου Σπάρτης, του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης, του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης και του Λυκείου Καστορείου.

Οι μαθητές κατέθεσαν στεφάνια στα μνημεία των ηρώων και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών όπου είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν γύρω από τα ιστορικά γεγονότα μέσω πλοήγησης σε ψηφιακά «τραπέζια» πληροφοριών, αλλά και παρακολουθώντας video τρισδιάστατης τεχνολογίας γύρω από την μάχη των Θερμοπυλών.

Η επίσκεψη αυτή έρχεται σε συνέχεια της προσπάθειας του Δήμου Λαιμέων για την ανάδειξη και προβολή του ιστορικού χώρου των Θερμοπυλών μέσω ποικίλων πολιτιστικών δράσεων, και εκδηλώσεων όπως τα «Θερμοπύλεια», αλλά και των αντίστοιχων «Λεωνιδείων» του Δήμου Σπάρτης -τον συνδετικό κρίκο των δύο δήμων- που έχουν ως σημείο αναφοράς το εξέχον αυτό ιστορικό γεγονός, τη Μάχη των Θερμοπυλών.

Δείτε σχετικό video

Με πληροφορίες-φωτό-video από mag24.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα