Δείτε απευθείας την εκδήλωση της ΕΑΣ Λακωνίας για το γλοιοσπόριο της ελιάς (LIVE)

Παρασκευή, 08 Μάρτιος 2019 14:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δείτε απευθείας την εκδήλωση της ΕΑΣ Λακωνίας για το γλοιοσπόριο της ελιάς (LIVE)

Ημερίδα με θέμα «Το γλοισπόριο της ελιάς» διοργανώνει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας (ΕΑΣ), την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 7:00 μμ στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Λακωνίας.

Όπως επισημαίνει η ΕΑΣ, «το γλοισπόριο, ειδικά την ελαιοκομική χρονιά που μάς πέρασε δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα τόσο σε θέματα ποσότητας, όσο και σε θέματα ποιότητας. Σε πολλές περιοχές της Λακωνίας, τα προβλήματα ήταν τόσο μεγάλα που επηρεάστηκε σχεδόν το σύνολο της παραγωγής αφήνοντας πολλούς καλλιεργητές χωρίς εισόδημα.

Το γλοιοσπόριο φαίνεται ότι έχει μπει πλέον στην καθημερινότητα του ελαιοπαραγωγού και ειδικότερα σε χρονιές με πολλές υγρασίες κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει».

Στην ημερίδα θα παραβρεθούν ως ομιλητές ο κ. Επαμεινώνδας Παπλωματάς, καθηγητής, διευθυντής Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας και τ. αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Διονύσιος Περδίκης, αναπληρωτής καθηγητής του Εργαστηρίου Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας, ο κ. Απόστολος Κλοντζάρης γεωπόνος και γενικός διευθυντής Τομέα Επιστήμης Γεωργίας Βayer και ο κ. Παναγιώτης Χατζηνικολάου, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης και ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου κ. Μανώλης Γιαννούλης.

Την ημερίδα θα συντονίσει ο γεωπόνος και σύμβουλος αγροτικών εκμεταλλεύσεων κ.  Ιωάννης Γρηγοράτος. Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παραγωγούς.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση σε απευθείας μετάδοση παρακάτω (πατήστε play στο πλαίσιο)

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών