Τατούλης: «Καλώ την ΤΕΡΝΑ να ξεκινήσει άμεσα τα εργοτάξια της ΣΔΙΤ»

Πέρασε κατά πλειοψηφία το θέμα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων

Πέμπτη, 14 Μάρτιος 2019 14:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τατούλης: «Καλώ την ΤΕΡΝΑ να ξεκινήσει άμεσα τα εργοτάξια της ΣΔΙΤ»

Με 21 ψήφους της πλειοψηφίας (καταγράφηκε και 1 λευκό από την παράταξη της  «Πελοποννησιακής Ένωσης»), το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενέκρινε το θέμα των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για τις εκτάσεις σε Αρκαδία και Λακωνία, όσον αφορά την εφαρμογή του ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Η ψήφιση του ζητήματος έγινε κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης (σσ είχε διακοπεί το βράδυ της Τρίτης 12/3) 5ης τακτικής συνεδρίασης του συμβουλίου. Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης ήταν η απουσία των περιφερειακών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Στην ομιλία του, ο Π. Τατούλης μίλησε με σκληρά λόγια για όλους αυτούς που είναι αντίθετοι στο συγκεκριμένο ΣΔΙΤ, καυτηρίασε τη στάση κάποιων ΜΜΕ, ενώ επιτέθηκε και σε στελέχη κομμάτων -που όπως είπε- «δημιουργούν προβλήματα στην δημοκρατία».

«Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (σσ 13/3) για τις απαλλοτριώσεις των εκτάσεων του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ σημαίνει την ολοκλήρωση της υπόθεσης και από αύριο θα πρέπει να ξεκινήσουν τα εργοτάξια. Καλώ την ανάδοχο εταιρεία από την Πέμπτη 14/3 να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να αναπτύξει τα εργοτάξιά της και στις 5 θέσεις εγκατάστασης» τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη λήψη της σχετικής απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 13/3.

Αφού σημείωσε ότι «η απόφαση του συμβουλίου είναι ουσιαστικά τυπική για την προβλεπόμενη εξέλιξη μιας νόμιμης διαδικασίας, την οποία το ελληνικό κράτος κατά κόρον έχει χρησιμοποιήσει για τα μεγάλα έργα για μια 20ετία», ο περιφερειάρχης δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι γιατί το δικό μας μοντέλο εισήγαγε τη ΣΔΙΤ για πρώτη φορά σε έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων και γιατί αποτέλεσε το μοντέλο για όλη τη χώρα».

Το έργο, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, «καθυστέρησε αδικαιολόγητα από τον τέως πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου, από συγκεκριμένους δημάρχους και από όλα τα πολιτικά κόμματα. Δεν είμαστε απέναντι από τα κόμματα, γιατί πιστεύουμε ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτά. Είμαστε απέναντι ωστόσο από λογικές ομάδων μέσα σε πολιτικά κόμματα που φιλοδοξούν να κάνουν την κοινωνία αγέλη και τους πολίτες οπαδούς. Αυτές οι παρέες αποτελούν τοξικούς παράγοντες έναντι στις ηγεσίες των κομμάτων, γιατί στερούνται ικανοτήτων, δυνατοτήτων και προσπαθούν να τις παρασύρουν προς τα κάτω. Αυτή η πολιτική τοξικότητα αποκαλύπτει και την κρίση του πολιτικού συστήματος».

Τέλος, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε: «Η χθεσινή (12/3) και η σημερινή (13/3) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι η δημοκρατική απάντηση σε όλους αυτούς τους σκευωρούς που διαπραγματεύονται τις προσωπικές τους υποθέσεις και θεωρούν ότι μπορούν να λυμαίνονται την αγωνία των πολιτών. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι τους χορεύουν το Χορό του πολιτικού τους Ζαλόγγου».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ
Φωτο: EUROKINISSI

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα