Η επέκταση του Λυκείου Μολάων γίνεται πραγματικότητα

Τριχείλης: «Ένα όνειρο πολλών δεκαετιών»»

Σάββατο, 16 Μάρτιος 2019 10:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η επέκταση του Λυκείου Μολάων γίνεται πραγματικότητα

Εγκρίθηκε, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση, η ένταξη του έργου «Επέκταση Λυκείου Μολάων» στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ, σύμφωνα με τον Δήμο Μονεμβασίας και τον δήμαρχο κ. Ηρακλή Τριχείλη.

Θα πραγματοποιηθεί κτιριολογική επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Λυκείου Μολάων στο οικόπεδο εμβαδού Ε=17265 m².

Συγκεκριμένα η προσθήκη θα τοποθετηθεί σε συνέχεια των υφιστάμενων γραφείων έτσι ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του διαθέσιμου περιβάλλοντα χώρου σε συνάρτηση με τη λειτουργικότητα των νέων εγκαταστάσεων.

Οι νέοι χώροι οργανώνονται γύρω από ανοιχτό ημιστεγασμένο αίθριο και είναι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τη σκηνή και τους βοηθητικούς - αποθηκευτικούς χώρους, η νέα αίθουσα πληροφορικής, τα WC ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ και το μηχανοστάσιο πυρόσβεσης, ενώ στη νότια πλευρά του αίθριου θα κατασκευαστούν αίθουσες διδασκαλίας και χώρος σχεδίου - αισθητικής αγωγής.

Το συγκρότημα θα έχει συνολική κάλυψη 865,00 τμ περίπου.

Παράλληλα με την προσθήκη της νέας πτέρυγας προβλέπεται κατασκευή υπόστεγου γυμναστικής και κατασκευή μεταλλικής κερκίδας.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης αναφέρει τα εξής: «Επισημαίνεται ότι ένα όνειρο πολλών δεκαετιών, πραγματοποιείται ύστερα από επίπονες προσπάθειες και σκληρή δουλειά της δημοτικής αρχής.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του εν λόγω έργου, εξασφαλίζεται η αναβάθμιση υποδομών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δ.Κ Μολάων του Δήμου Μονεμβασίας στο πλαίσιο ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Για τον Δήμο Μονεμβασίας, τα ζητήματα της εκπαίδευσης, αποτελούν προτεραιότητα και πάντα θα είναι στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους για τη δημιουργία ενός σχολείου ανοικτού στην κοινωνία και τον κόσμο, ένα σχολείο που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα