Αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Κένυας επισκέπτεται τη Λακωνία

Στόχος η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών σε διάφορους τομείς

Τρίτη, 19 Μάρτιος 2019 16:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Κένυας επισκέπτεται τη Λακωνία

Στο πλαίσιο των δράσεών του για ανάπτυξη συνεργασιών και στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Λακωνίας, το Επιμελητήριο Λακωνίας, σε συνεργασία με το επίτιμο προξενείο της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελλάδα και το Ελληνο-Κενυατικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Τουρισμού & Πολιτισμού, πρόκειται να υποδεχτεί στη Λακωνία, την Τετάρτη 27 Μαρτίου, την 7μελή επίσημη αντιπροσωπεία από την Κομητεία Ματσάκος (Machakos) της Κένυας.

Στην αντιπροσωπεία μετέχουν μέλη του τοπικού κοινοβουλίου της Κομητείας (όπου κομητεία είναι διοικητική υποδιαίρεση τοπικής αυτοδιοίκησης όπως η περιφέρεια). Μεταξύ άλλων μετέχουν η πρόεδρος του κοινοβουλίου, κ.  Florence Mwangangi, ο αναπληρωτής γραμματέας, κ. Laban Joseph Mutisya, πρόεδροι κοινοβουλευτικών επιτροπών, και ο ηγέτης της πλειοψηφίας, κ. Mark Muendo.

Η αντιπροσωπεία, ειδικά προσκεκλημένη από το επ. προξενείο της Κένυας, θα βρίσκεται σε ενημερωτική περιοδεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με σκοπό την πληροφόρηση και ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων γεωργίας και αγροτικής οικονομίας, καθότι η Κομητεία Ματσάκος έχει χαρακτήρα αγροτικό. Σταθμοί της περιοδείας, εκτός από τη Λακωνία, θα  είναι η Κορινθία, η Αργολίδα, και η Μεσσηνία, όπου τα μέλη της αντιπροσωπείας θα επισκεφθούν γεωργικές μονάδες και βιομηχανίες επεξεργασίας τροφίμων και ποτών και θα έχουν συναντήσεις στα τοπικά επιμελητήρια. Επίσης, στην Τρίπολη θα έχουν συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, ενώ στην Καλαμάτα θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πελοποννήσου.

Στόχος των ενεργειών αυτών είναι:
- Η ανάπτυξη διμερών συνεργασιών με στόχο την προώθηση της γεωργικής έρευνας και πρακτικών
- Η δημιουργία κοινών επιχειρήσεων
- Η προώθηση εξαγωγών προς την Κένυα και, γενικά, η ανάπτυξη κοινών δραστηριοτήτων προς και από την Κένυα.

Λόγω της γειτνίασής της με την πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, και της δημιουργίας σε αυτήν της Κόντζα (Konza), της μεγαλύτερης τεχνόπολης στην Αφρική, αλλά και της εκεί συνεχώς διευρυνόμενης βιομηχανικής ζώνης εξαγωγών (Athi River Export Processing Zone), η Κομητεία Ματσάκος αποτελεί ήδη σημαντικό κέντρο προσέλκυσης ξένων επενδυτών από διάφορες χώρες.

Στη Λακωνία, εκτός από το Επιμελητήριο, η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της «ΑΛΕΑ AE» και του ΑΣΕΕ Αμυκλών «Λακωνία», συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Ιωάννη Παναρίτη, ο οποίος θα παραθέσει και γεύμα εργασίας στην αντιπροσωπεία.

Την αντιπροσωπεία θα συνοδεύει στην περιοδεία της η πρόξενος ε.τ. της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία, κ. Βίκυ Πανταζοπούλου, καθώς και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Κενυατικού Επιμελητηρίου, κ. Βασίλης Κατσικέας.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα