Αληθινή αλληλεγγύη: Συγκεντρώθηκε το ποσό για την επισκευή του σκάφους του Φώτη στη Μονεμβασιά

Τρίτη, 19 Μάρτιος 2019 17:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αληθινή αλληλεγγύη: Συγκεντρώθηκε το ποσό για την επισκευή του σκάφους του Φώτη στη Μονεμβασιά

Ολοκληρώθηκε μια όμορφης, δύσκολη, όσο και συγκινητική προσπάθεια αλληλεγγύης στη Μονεμβασιάς. Σε τριάντα σχεδόν ημέρες συγκεντρώθηκαν 17.500 ευρώ που χρειάζονταν για την επισκευή του σκάφους του Φώτη και της Pascale, το οποίο επλήγη από την κακοκαιρία που σημειώθηκε στη Μονεμβασία στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2019.

Ο Άγιος Νικόλαος (έτσι είναι το όνομα του σκάφους) «έπεσε» στη θάλασσα και είναι πανέτοιμος να ανοιχτεί στις θάλασσες της Μονεμβασίας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας από κάθε γωνιά της γης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, συνεισφέροντας από το υστέρημα ή το περίσσευμα τους.

 Όπως αναφέρουν η Noemi Martin και ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Γιώργος Βουνελάκης «ο σκοπός της προσπάθειας μας ήταν διπλός. Από τη μία έπρεπε να αποκατασταθεί το εργαλείο της δουλειάς δύο  νέων ανθρώπων και να επανέλθουν σε συνθήκες εργασίας, συντηρώντας την οικογένεια τους και δυναμώνοντας την αγορά του τόπου μας. Από την άλλη θέλαμε να ενεργοποιηθεί εκείνο το υγιές κομμάτι της κοινωνίας και να σταθεί οδηγός και συνοδοιπόρος στον αγώνα αυτών των νέων, στέλνοντας παντού ένα μεγάλο μήνυμα: “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με τη βοήθεια του Θεού, μπορούμε να παρακάμψουμε τα εμπόδια και με υπομονή, πείσμα και θέληση να φτάσουμε στο στόχο μας”.

Η χαρά μας βέβαια, τώρα που όλα έφτασαν σε αίσιο τέλος, είναι απερίγραπτη. Η  χαρά μας είναι μεγάλη όχι μόνο γιατί το αλιευτικό σκάφος επισκευάστηκε και ήδη έπεσε στη θάλασσα, αλλά και γιατί πάνω απ’ όλα πλήθος ανθρώπων έδειξαν απλόχερα τα ανθρώπινα αισθήματα τους και τη διάθεση, να σταθούν με αγάπη κοντά στο πρόβλημα του συνανθρώπου μας.

Κοντά μας όλο αυτό το διάστημα ήταν τόσο ο Δήμος Μονεμβασίας, όσο και η Εκκλησία, δίνοντάς μας πνοή και δύναμη, ενισχύοντας και ενδυναμώνοντας τον  αγώνα μας.

Φτάσαμε στο τέλος και κλείνουμε επίσημα πλέον αυτή τη προσπάθεια. Όλους όσοι ήταν μαζί μας τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Υποκλινόμαστε στην ευγένεια της ψυχής τους, στη διάθεσή να δώσουν απλόχερα από το απόθεμα της αγάπης και τους καλούμε στη μικρή γιορτή, που θα γίνει την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, στις 5:00 το απόγευμα. Μια γιορτή για να εγκαινιάσουμε το ανακαινισμένο σκάφος, να δούμε το αποτέλεσμα της προσπάθειας όλων, να μοιραστούμε τις εμπειρίες και πάνω απ’ όλα να έρθουμε πιο κοντά».

Με πληροφορίες-φωτο από monemvasianews.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα