Λύκειο Ελληνίδων Σπάρτης και Τζανετέα για την απώλεια της Αν. Γιατράκου-Λούβη

Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2019 18:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λύκειο Ελληνίδων Σπάρτης και Τζανετέα για την απώλεια της Αν. Γιατράκου-Λούβη

Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο αντίο στη διακεκριμένη Σπαρτιάτισσα Αννίτα Γιατράκου-Λούβη, η οποία έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 20/3 σε ηλικία 89 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε την Πέμπτη 21/3 στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σπάρτης, ενώ ακολούθησε ταφή στο α’ κοιμητήριο Σπάρτης. Συγγενείς και φίλοι, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλογικοτήτων και απλοί άνθρωποι τίμησαν τη μνήμη της γυναίκας που υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία της σπαρτιατικής κοινωνίας για πάρα πολλά χρόνια, ενώ δέσποζε στους πολιτιστικούς και κοινωνικούς κύκλους της περιοχής.

Τζανετέα: «Η Αν. Λούβη
αποτέλεσε γυναίκα πρότυπο»
Σε μήνυμά της για τον χαμό της Αννίτας Γιατράκου-Λούβη, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα αναφέρει: «Η Αννίτα Γιατράκου-Λούβη υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα, μια Σπαρτιάτισσα που αποτέλεσε γυναίκα πρότυπο για την ευγένεια, το θάρρος και τη δυναμικότητά της. Η Αννίτα Γιατράκου Λούβη άφησε το δικό της ανεξίτηλο αποτύπωμα στον πολιτισμό και στη Λακωνική κοινωνία γενικότερα. Η ανιδιοτελής προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο, το πάθος της για ζωή και η συγγραφική της δραστηριότητα θα αποτελέσουν αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές.

Στην οικογένεια και τους οικείους της εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Λύκειο Ελληνίδων Σπάρτης:
«Εξέχουσα προσωπικότητα
της Σπαρτιατικής κοινωνίας»
Αντίστοιχα, το Λύκειο Ελληνίδων Σπάρτης, δια της προέδρου του κ. Πολύτιμης  Αλεξανδρίδη- Πολυχρονάκου, επισημαίνει για την Αννίτα Γιατράκου-Λούβη: «Το Λ.Ε.Σ. πληροφορήθηκε με βαθύτατη θλίψη τον θάνατο της διακεκριμένης Ελληνίδος Αννίτας Λούβη- Γιατράκου, κορυφαίου ιδρυτικού μέλους του και αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Λ.Ε.Σ. από το έτος ιδρύσεως του, το έτος 1982 έως το έτος 2016.

Η Αννίτα Λούβη, εξέχουσα προσωπικότητα της Σπαρτιατικής κοινωνίας, με την άρτια επιστημονική κατάρτιση της και τον φλογερό, αυθόρμητο και έντονο θαρραλέο λόγο της, εβοήθησε, επλούτισε και ελάμπρυνε το έργο του Λ.Ε.Σ. στα πολιτιστικά δρώμενα της Λακωνίας, στα Εκπαιδευτικά και Εθνικά θέματα της πατρίδας μας και στη διατήρηση των Ελληνορθόδοξων παραδόσεων μας».

Το Λ.Ε.Σ αποφάσισε να αναρτηθεί μεσίστιος η σημαία στα γραφεία του επί τρεις ημέρες, να αποσταλεί συλλυπητήριος επιστολή στην οικογένεια της και να διατεθεί στην μνήμη της -αντί στεφάνου- χρηματικό ποσό υπέρ ευαγούς ιδρύματος της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα