Επίσημο: Ανακοίνωσε υποψηφιότητα για τον Δ. Σπάρτης ο Πέτρος Δούκας!

Η δήλωσή του για τη διεκδίκηση της δημαρχίας - Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του "Λακωνικού Τύπου"

Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2019 22:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επίσημο: Ανακοίνωσε υποψηφιότητα για τον Δ. Σπάρτης ο Πέτρος Δούκας!

Την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία του Δήμου Σπάρτης ανακοίνωσε και επίσημα ο Πέτρος Δούκας, πριν από λίγη ώρα (βράδυ Παρασκευής 22/3). Όπως είχε αποκαλύψει ήδη από την Πέμπτη (21/3) ο "Λακωνικός Τύπος", ήταν ζήτημα χρόνου η επιβεβαίωση των πληροφοριών των τελευταίων ημερών.

Η δήλωση του Π. Δούκα έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Συμπολίτες, φίλες και φίλοι,

Σπαρτιάτισσες και Σπαρτιάτες,

Συγκινήθηκα ιδιαίτερα από το μέγεθος και το εύρος της παραίνεσής σας να διεκδικήσω τη Δημαρχία της αγαπημένης μας πόλης, και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στη μεγάλη αναμόρφωση που θα της δώσει τη θέση που ιστορικά της αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα!

Πραγματικά το κάλεσμά σας με συνεπήρε!

Με εξέπληξε το πόσο γρήγορα, σπουδαία στελέχη της δημοτικής αυτοδιοίκησης (νυν και πρώην) όλων των βαθμίδων, εργαζόμενοι στο Δήμο, επιχειρηματίες, καταστηματάρχες, επαγγελματίες, βιοτέχνες, απλοί εργαζόμενοι, στελέχη επιχειρήσεων, φοιτητές, αλλά και σωματεία και οργανώσεις, συντάχθηκαν με αυτή τη δική σας πρωτοβουλία δημοτών!

Σας ευχαριστώ όλους για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε!

Είναι τόσα που μπορούν να γίνουν για τη πόλη, για όλη την γύρω περιοχή, τις γύρω κωμοπόλεις και τα χωριά • καθαριότητα, ασφάλεια, σταθμοί για τα παιδιά, απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, αυτοματοποίηση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση για όσους μπορούν να την αξιοποιήσουν, μέριμνα για τους ασθενέστερους και τους ηλικιωμένους, στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών, ανάπτυξη του εθελοντισμού (τεράστια αναξιοποίητη δύναμη), βελτίωση των σχολείων μας και της εκπαίδευσης, άθληση της νεολαίας, συνεργασία με σπουδαίους εκπαιδευτικούς φορείς, δρόμοι, μεταφορές, αποχέτευση, ανάπλαση των χώρων, προσέλκυση επενδυτών και επενδύσεων φιλικών προς το περιβάλλον για να έχουν δουλειά τα παιδιά μας. Πρέπει να κάνουμε τη πόλη μας πιο όμορφη, πιο καλαίσθητη, να ομορφύνουμε τις όχθες του Ευρώτα, και τόσα άλλα!

Αλλά είναι και χρέος όλων μας να αναδείξουμε το μεγαλείο και τη μοναδικότητα της πόλης μας• την ιστορία, τον πολιτισμό και την ακτινοβολία της που ούτε εμείς οι ίδιοι έχουμε εκτιμήσει επαρκώς!

Πρέπει η Σπάρτη και ο Μυστράς να γίνουν όχι μόνο παγκόσμια κέντρα Ιστορικών ερευνών, αλλά και των Πολιτικών Επιστημών, δεδομένου ότι το Σύνταγμα του Λυκούργου θαύμασαν και ύμνησαν όχι μόνο οι σπουδαιότεροι αρχαίοι φιλόσοφοι, αλλά το αντέγραψαν οι Ρωμαίοι και οι πατέρες του Αμερικανικού έθνους!

Πρέπει να προσελκύσουμε στη Σπάρτη τις πιο κορυφαίες προσωπικότητες στα θέματα αυτά.

Ναι λοιπόν, θα δώσω και εγώ το παρόν δίπλα σας!

Μόλις επιστρέψω από το εξωτερικό, θα βρεθώ κοντά σας για να σας ακούσω, για να φέρουμε κοντά μας, χωρίς καμία δέσμευση ή προκατάληψη, όσους εσείς θεωρείτε γνωστικούς, ορεξάτους και καταξιωμένους.

Για να συστρατεύσουμε όσες δυνάμεις θα ήθελαν να δώσουν τη μάχη μαζί μας και να αναπτύξουμε όλοι μαζί το πρόγραμμά μας!

Γιατί αξίζουμε μια Σπάρτη με παγκόσμια ακτινοβολία, μια Σπάρτη πιο όμορφη, πιο ευχάριστη, πιο φιλική, πιο ασφαλή, πιο ανταποδοτική για εμάς και τα παιδιά μας.

Χρόνια Πολλά σε όλους!
Πέτρος Γ. Δούκας»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα