Συνεχίζονται τον Απρίλιο οι δράσεις του «Διαύλου»

Σάββατο, 30 Μάρτιος 2019 10:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεχίζονται τον Απρίλιο οι δράσεις του «Διαύλου»

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, ενημερώνει για τις επιστημονικές δράσεις που μέχρι στιγμής είναι προγραμματισμένες  να υλοποιηθούν τον Απρίλιο.

Παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση:
1. Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Δ/ντή του 1ου Δημοτικού σχολείου Σκάλας κ. Κουτσοβασίλη Αντώνιου, θα ολοκληρωθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας τριών δίωρων συναντήσεων από το εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο: «Εγώ και Εσύ γινόμαστε Εμείς» που διαπραγματεύεται τον έλεγχο των συγκρούσεων που ξεκίνησε τον Μάρτιο .
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στα δύο τμήματα της Στ’ τάξης, από τις κκ Γκουντούνα Ασπασία & Παπαδοπούλου Ιωάννα τις ημ/νιες: 2/4 & 9/4/19 και ώρα έναρξης 10:00 το πρωί.
2. Σε συνεργασία με την Δ/ντρια του 11ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης κ. Παπά Χριστίνα  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/4/19 και ώρα 10:00 το πρωί, παρέμβαση στα νήπια στη θεματική: «Αναγνώριση και Διαχείριση συναισθημάτων» από την κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα.

Βιωματική Ομάδα Γονέων:
Η βιωματική ομάδα θετών γονέων, η οποία υλοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2017 με Ιανουάριο 2018, συνεχίζει τις εργασίες της, με ένα ακόμη follow up τεσσάρων συναντήσεων. Η ομάδα θα συναντηθεί τον Απρίλιο στο Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ», τις ακόλουθες Τετάρτες 3 & 10 Απριλίου 2018 και ώρες: 5:00 – 8:00 το απόγευμα. Οι επόμενες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μετά το Πάσχα.
Συντονίστριες της ομάδας, θα είναι και πάλι, οι κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα- ψυχολόγος και Γκουντούνα Ασπασία – κοινωνική λειτουργός.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται:
- Η Ομάδα Γονέων της Νεαπόλεως που υλοποιεί η κ. Καργάκου Κατερίνα και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα, με τελευταία συνάντηση στις 17 Απριλίου &
- Η Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης που υλοποιεί η κ. Γκουντούνα Ασπασία στο Κατηχητικό Ενηλίκων της Ενορίας Αγ. Δημητρίου Τσεραμιού, σε συνεργασία με τον ιερέα & κατηχητή π. Λάτση Παναγιώτη.

Παρέμβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φοιτητών του τμήματος της Νοσηλευτικής, η κ. Καργάκου Κατερίνα θα πραγματοποιήσει στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη,  ομιλία ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης με τίτλο «Επαγγελματική Εξουθένωση» την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και ώρα 7:00 το απόγευμα.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti