Νέα κινητοποίηση φοιτητών στο κέντρο της Σπάρτης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κοινή διαμαρτυρία ΤΕΙ και Νοσηλευτικής με αίτημα την αναβάθμιση των σπουδών

Πέμπτη, 11 Απρίλιος 2019 14:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέα κινητοποίηση φοιτητών στο κέντρο της Σπάρτης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με συνθήματα όπως «απαιτούμε άρτια κλινική εκπαίδευση και υλικοτεχνικές υποδομές, σίτιση και στέγαση», αλλά και «στο σάπιο σύστημά σας, σάπια και η Παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία», φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ και του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου πραγματοποίησαν κοινή πορεία και συμβολική καθιστική διαμαρτυρία στο κέντρο της Σπάρτης, το πρωί της Πέμπτης 11/4. Αρχικά, οι φοιτητές απέκλεισαν τη συμβολή των οδών Παλαιολόγου και Λυκούργου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Το μέτωπο αγώνα σπουδαστών του ΤΕΙ, που οργάνωσε την κινητοποίηση, λέει «όχι στην υποβάθμιση της ποιότητας του πτυχίου» και αντικειμενικά εργασιακά δικαιώματα. Στο πλευρό των φοιτητών του ΤΕΙ και οι φοιτητές της Νοσηλευτικής, οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε διαμαρτυρία την περασμένη Πέμπτη (4/4), ζητώντας μεταφορά του τμήματός τους στην Τρίπολη, επικαλούμενοι την απουσία απαραίτητων υποδομών για την κλινική εκπαίδευση στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Πάντως, βάσει του τελικού σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τη νέα αρχιτεκτονική στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (8/4), προτείνεται η μεταφορά της Νοσηλευτικής Σπάρτης στην Τρίπολη. Επισημαίνεται ότι οι νεοεισαχθέντες  πρωτοετείς φοιτητές του τμήματος Νοσηλευτικής για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, προβλέπεται να φοιτήσουν κανονικά στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Οι εν ενεργεία φοιτητές προηγούμενων ετών θα συνεχίζουν τη φοίτησή τους στη Σπάρτη μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Αναφορικά με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Σπάρτης καταργείται ως τεχνολογικό τμήμα (όπως όλα τα τμήματα ΤΕΙ της χώρας) και συγχωνεύεται στο προτεινόμενο νέο πανεπιστημιακό Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές του υφιστάμενου Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής θα παραμείνουν και θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη Σπάρτη, επιλέγοντας ανάλογες κατευθύνσεις βάσει των νέων δεδομένων που θα διαμορφωθούν.

Το παραπάνω σχέδιο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τις επόμενες ημέρες.

Φωτο: Τάκης Κούρος, Σταύρος Γεώργαρης
Video: Τ. Κούρος, Ν. Σελίμος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti