Δούκας: «Ήρθα για να μείνω και να φτιάξουμε τον Δ. Σπάρτης που ονειρευόμαστε»

Σε εξαιρετικό κλίμα η πρώτη συνάντηση των υποψηφίων του συνδυασμού «Σπάρτη Δήμος Που Μας Αξίζει»

Δευτέρα, 22 Απρίλιος 2019 14:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δούκας: «Ήρθα για να μείνω και να φτιάξουμε τον Δ. Σπάρτης που ονειρευόμαστε»

Σε μια πραγματικά ενθουσιώδη και φιλική ατμόσφαιρα, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Μενελάιον», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 20/4, η συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα με τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του.

Στην ομιλία του ο Πέτρος Δούκας με τον γνωστό του -απλό, άμεσο και πολύ φιλικό- τρόπο που τον διακρίνει, αναφέρθηκε στα κίνητρα που τον οδήγησαν να λάβει την μεγάλη απόφαση και να ζητήσει την εμπιστοσύνη των δημοτών της Σπάρτης, της οποίας τα κίνητρα συνοψίζονται σε μια και μόνο  φράση: Αγάπη και σεβασμός για τη Σπάρτη.

Η ξεκάθαρη αναφορά του Πέτρου Δούκα σε θέματα αρχών δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των καλών προθέσεων όλων των συμμετεχόντων στον συνδυασμό για πολιτισμένο πολιτικό λόγο.

Στην ομιλία του ο κ. Δούκας μίλισε για όλες τις παραμέτρους και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Σπάρτης, τα οποία με την κατάλληλη διαχείριση και υποστήριξη θα οδηγήσουν τον Δ. Σπάρτης στην επόμενη μέρα, στην έξοδο από την στασιμότητα από τη μιζέρια και την εσωστρέφεια.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης αναφέρθηκε στη δυναμική της Σπάρτης, χαρακτηρίζοντάς τη «ιδέα και παγκόσμια αξία, σεβαστή και αναγνωρίσιμη από το σύνολο της ανθρωπότητας, μια μοναδικότητα της οποίας πρέπει να σταθούμε άξια παιδιά!»

Ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του Δήμου Σπάρτης που μπορούν να οδηγήσουν τόσο σε μια καινοτόμα αγροτική ανάπτυξη, όσο και -κυρίως- στην τουριστική ανάπτυξη, η οποία θα στηριχθεί  στον διαχρονικό πολιτισμό της περιοχής.

Έδωσε πολλά παραδείγματα και  παρουσίασε τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση των πρωτοβουλιών του Δήμου Σπάρτης, του οποίου πρωταρχική στόχευση θα είναι η αποκάλυψη και η ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού του, των ταλέντων του, των διεθνώς αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων του, η προσέγγιση της ομογένειας και των απανταχού φίλων της Σπάρτης.

Διευκρίνισε την επαγγελματική του εμπειρία από τις διάφορες θέσεις ως προέδρου και μέλους ΔΣ τραπεζών και μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων που του επιτρέπει την αξιοποίηση προσώπων και  κεφαλαίων για την προσέλκυση επενδύσεων στη Σπάρτη.

Με ιδιαίτερο συναισθηματισμό μίλησε για την σχέση του με την Σπάρτη, με τον Ευρώτα,  τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα -από την νεαρή του ηλικία- ενώ χαριτολογώντας, ανέφερε: «Μερικοί με αποκαλούν ξένο στον τόπο μου. Φιλικά τους απαντώ ότι έχω ρίξει και είκοσι βουτιές στον Ευρώτα, έχω ανέβει και δέκα φορές στον Προφήτη Ηλία!».  

Στην ίδια αποστροφή μίλησε για την επόμενη μέρα και την παρουσία του στον Δήμο,  ξεκαθαρίζοντας: «Μερικοί διασπείρουν αφελώς ότι θα φύγω την επόμενη μέρα! Μα τότε γιατί να έρθω; Τους απαντώ: Ήρθα για να μείνω μία τετραετία και να βοηθήσω να φτιάξουμε την Σπάρτη και τον δήμο που ονειρευόμαστε! Τόσο απλά, ώστε να είναι αδιανόητο για κάποιους που υποκρύπτουν προσωπικές επιδιώξεις».

Ο κ. Δούκας έκλεισε την ομιλία του, απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες στα στελέχη του συνδυασμού του και  ευχόμενος έναν καλό αγώνα που θα δικαιώσει την δημοτική παράταξη και θα οδηγήσει σε μια νίκη για τον Δήμο Σπάρτης, «για την αγαπημένη μας πόλη, για τα πανέμορφα χωριά μας και, κυρίως, για τις επόμενες γενιές».

Τόνισε ότι αυτή την φορά «οι πόρτες για το μέλλον της Σπάρτης είναι ορθάνοιχτες, γιατί οι δημότες της Σπάρτης θα εμπιστευτούν τον συνδυασμό “ΣΠΑΡΤΗ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ”».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα