Θεμελιώθηκε ο Ιερός Ναός του Οσίου Παϊσίου στην Ελίκα (ΦΩΤΟ)

Συγκινημένος στην τελετή ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος

Δευτέρα, 22 Απρίλιος 2019 14:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θεμελιώθηκε ο Ιερός Ναός του Οσίου Παϊσίου στην Ελίκα (ΦΩΤΟ)

Η τελετή θεμελίωσης του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ελίκα Δ. Μονεμβασίας πραγματοποιήθηκε από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων 21/4. Στον ναό, ο οποίος θα ανεγερθεί στο περιβάλλοντα χώρο του Ιδρύματος Περιθάλψεως Ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ «Ο Άγιος Χαράλαμπος», θα τιμώνται, επίσης, ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης και ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Ευστάθιος, εμφανώς συγκινημένος, μίλησε για τον ενάρετο και θαυμαστό βίο του Αγίου Παϊσίου, από την παιδική του ηλικία μέχρι την ηλικία που παρέδωσε την ψυχή του στο Θεό, για θαυματουργικές παρεμβάσεις του σε χριστιανούς που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά και για την συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Άγιο, σε επίσκεψη του στο Άγιο Όρος το 1992. Επίσης, αναφέρθηκε στον αείμνηστο ευεργέτη του Ιδρύματος Ελίκας, Μιχαήλ Τσιγκούνη, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία για ανέγερση ιερού ναού στον περιβάλλοντα χώρο και μάλιστα είχε εξασφαλίσει ένα σεβαστό ποσό για τις πρώτες ανάγκες του συγκεκριμένου σκοπού. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι επιθυμία του είναι -με την συνεισφορά των ευλαβών χριστιανών της περιοχής- να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η ανέγερση του ναού, ώστε να τελεσθούν τα εγκαίνια.

Στην τελετή παρευρέθησαν κληρικοί των Αρχιερατικών Επιτροπειών Ελίκας και Νεάπολης, ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, οι διοικητές του Αστυνομικού τμήματος, του Λιμεναρχείου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νεάπολης, εκπρόσωποι συλλογών και φορέων της Ελίκας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της τελετής, προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους γλυκίσματα, προσφορά των κυριών του ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ενορίας Ελίκας, όπως και ένα αναμνηστικό φυλλάδιο μ’ έναν ψηφιακό δίσκο προσφορά της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από το φωτογραφείο Δημητρίου Σιάχου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti