«Μολών Λαβέ» στην καρδιά της Νέας Υόρκης! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Η παρέλαση της Ομοσπονδίας Λακωνικών Σωματείων στο Μανχάταν

Τρίτη, 23 Απρίλιος 2019 07:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Μολών Λαβέ» στην καρδιά της Νέας Υόρκης! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Η Ομοσπονδία Ηνωμένων Λακωνικών Σωματείων εντυπωσίασε με την παρουσία της και τον πανεθνικό παγκόσμιο χαρακτήρα της, κατά την διάρκεια της εθνικής παρέλασης για τον εορτασμό της Επανάστασης του 1821, την Κυριακή 14/4 στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Το άρμα της Λακωνικής Ομοσπονδίας ξεχώριζε με τις αναπαραστάσεις του Λεωνίδα και του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και έβριθε με εθνικά μηνύματα. Επίτασσε την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και προέτρεπε σε ηθική σπαρτιατική ανάταση. Η τεράστια απεικόνιση του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα δέσποζε στο πίσω μέρος του άρματος και ανεδείκνυε τον δρόμο της θυσίας, ηρωισμού και συνέχισης της εθνικής επαναστάσεως του 1821.

Ελληνόφρονες και Έλληνες από τους απογόνους των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την περιοχή του Ελληνιστικού βασιλείου της Βακτριανής, της περιοχής της Αλεξάνδρειας της Εσχάτης, επέλεξαν να παρελάσουν μαζί με τα μέλη της Ομοσπονδίας  Ηνωμένων Λακωνικών Σωματείων, κρατώντας ελληνικές σημαίες. Προέρχονται από τη φυλή των Καλάσα και από το Γκιλγκίτ Μπαλτιστάν της περιοχής του Ινδοκαυκάσου. Ήταν ντυμένοι με αρχαίες ελληνίζουσες παραδοσιακές τοπικές φορεσιές. Η δυναμική αγωνίστρια κ. Λάξαν Μπίμπι και η διακεκριμένη καθηγήτρια πανεπιστημίου κ. Σάμπα φορούσαν τις παραδοσιακές ενδυμασίες των Καλάσα, ενώ ο κ. Νασίμ ήταν ενδεδυμένος με φορεσιά από το Γκιλγκίτ Μπαλτιστάν με το μακεδονικό πηλήκιο. Με υπερηφάνεια και συγκίνηση κρατούσαν το εντυπωσιακό πανό που απεικόνιζε το βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το πανό απεικόνιζε τον ελληνικό Ολύμπιο κόσμο της καρδιάς μας. Ξεκίναγε από την κυρίως Ελλάδα, τη Μ. Ασία (Τουρκία) και έφτανε έως την Ινδία, έχοντας ως μήνυμα ότι «η Μακεδονία είναι μια, μοναδική και Ελληνική».

Σειρά είχε το επιβλητικό πανό με την περίφημη σπαρτιατική φράση «Μολών Λάβε», που  συγκίνησε, ενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε. Ακολουθούσαν κατά σειρά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Τιμολέων Κακούρος, η γεν. γραμματέας κ. Αθηνά Πριστούρη και ο α΄ αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος.

Σε εξέχουσα σειρά -και εμπρός σώματος Λακώνων- παρήλασαν οι τέσσερις πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων: Οι κκ Γεώργιος Γεωργόπουλος, Απόστολος Τομόπουλος, Νίκος Διαμαντίδης και Δημήτριος Καλαμαράς, οι οποίοι διατράνωσαν την υποστήριξή τους στην ιστορική ομοσπονδία των Ηνωμένων Λακωνικών Σωματείων.

Παρακολουθήστε το video

Με πληροφορίες-φωτο-video από www.laconianfederation.com

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα