Οι Κενυάτες γνώρισαν και εκτίμησαν τα λακωνικά προϊόντα

Δευτέρα, 22 Απρίλιος 2019 16:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι Κενυάτες γνώρισαν και εκτίμησαν τα λακωνικά προϊόντα

Πραγματοποιήθηκε στις 9/4 η επίσκεψη στη Λακωνία των αξιωματούχων από την  Κομητεία Machakos, της Κένυας, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λακωνίας, σε συνεργασία με το Επίτιμο Προξενείο της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελλάδα και το Ελληνο-Κενυατικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Τουρισμού & Πολιτισμού.

Η αποστολή επισκέφτηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών «Λακωνία» στις Αμύκλες και την επιχείρηση «ΑΛΕΑ Ανώνυμος Βιομηχανική Εταιρεία» στο Λευκόχωμα. Στη συνέχεια το Επιμελητήριο παρέθεσε γεύμα εργασίας στην αποστολή στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης.

Την αντιπροσωπεία συνόδευε στην περιοδεία της η πρόξενος Ε.Τ. της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία κ. Βίκυ Πανταζοπούλου, καθώς και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Κενυατικού Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Κατσικέας, ενώ κατά την επίσκεψή τους στη Λακωνία  συνοδεύτηκε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Παναρίτη, τον α΄ αντιπρόεδρο κ. Ηλία Αθανασιάδη και τον β΄ αντιπρόεδρο κ. Κυριάκο Αλεξανδρόπουλο.

Ο κ. Παναρίτης ξενάγησε τους φιλοξενούμενους και μίλησε για τα λακωνικά προϊόντα, τη διατροφική τους αξία, την ποιότητά τους και τις εξαγωγές, τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες της λακωνικής γης και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου που αποτελεί αξιόλογο τουριστικό προορισμό συνδυάζοντας φύση, γεύσεις και ιστορία.  

Οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την περιοδεία και την πρόθεσή τους για συνέχιση της συνεργασίας και προώθηση των εμπορικών σχέσεων των δύο περιοχών, αναγνωρίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των λακωνικών προϊόντων.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα