Ευστάθιος: «Μακάρι να είμαστε ανάμεσα στους μάρτυρες της Αναστάσεως Του»

Οι Πασχαλινές ευχές του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Τρίτη, 23 Απρίλιος 2019 08:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ευστάθιος: «Μακάρι να είμαστε ανάμεσα στους μάρτυρες της Αναστάσεως Του»

Τις Πασχαλινές ευχές του, αλλά και το μήνυμά του προς τους χριστιανούς, με αφορμή τις Άγιες αυτές μέρες απέστειλε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Ειδικότερα, ο σεπτός ποιμενάρχης αναφέρει τα εξής:

«Αδελφέ μου. Χριστός Ανέστη.

«Είμαι πεπεισμένος, ότι αναστήθηκε ό Χριστός, γιατί δίπλα μου αισθάνομαι τήν ανάσα των αναστημένων ανθρώπων» έλεγε θεοφώτιστος άγιος της Εκκλησίας μας.

Αλήθεια! Δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις για την Ανάσταση Του, όταν γύρω μας βλέπουμε ανθρώπους κάθε ηλικίας καί των δύο φύλων, από όλα τα στρώματα της κοινωνίας, να τον αγαπούν με πάθος, να βιώνουν καθημερινά το θέλημα Του, να αγωνίζονται ισοβίως, για την κατάκτηση της αρετής και μερικοί να δέχονται αδιαμαρτύρητα τα πρωτόγνωρα φρικτά μαρτύρια για χάρη Του.

Υπάρχουν άραγε πιο πειστικές αποδείξεις για την Ανάσταση Του, από το να βλέπουμε πλουσίους, αξιωματούχους καί διανοούμενους, οι μεν να θυσιάζουν τα πλούτη τους και να  γίνονται υπηρέτες των φτωχών, οι δε να περιφρονούν τη δόξα τους, να καταθέτουν τα  παράσημα τους και οι μορφωμένοι να καταθέτουν τις επιστημονικές περγαμηνές τους και να  οδηγούνται, «ως πρόβατα επί σφαγήν» εν ονόματι του Αναστάντος Κυρίου;

Αναστήθηκε ο Κύριος μας γι’ αυτό νέοι άνθρωποι, που τρέχει στις φλέβες τους λάβα και όχι αίμα, με έναν ηρωϊσμό αξιοθαύμαστο, αντιγράφουν τη ζωή των αγγέλων, προσεύχονται αδιαλείπτως και μάλιστα με κομποσχοίνι και βάζουν τον εαυτό τους κάτω από την υπακοή ενός διακριτικού εξομολόγου.

Ο λόγος του Αναστημένου Κυρίου, «ιδού εγώ μεθ’ υμών ειμί πάσας τάς ημέρας» με τη  διαχρονική δυναμική του μάς εξασφαλίζει την υπομονή και την επιμονή στις απρόσμενες εκφάνσεις της ζωής μας, στον πόνο και στην αρρώστια μας, στην αποτυχία και στη φτώχεια μας, στη συκοφαντία και στην αδικία που μας γίνεται.

«Πριν σου στείλει ο Θεός τον σταυρό που σηκώνεις, τον κοίταξε με τα πάνσοφα μάτια Του, τον εξέτασε με τη Θεία λογική Του, τον ήλεγξε με την ατελείωτη δικαιοσύνη Του, τον θέρμανε στην γεμάτη αγάπη καρδιά Του, τον ζύγισε καλά με τα στοργικά Του χέρια, μη  τυχόν και πέσει βαρύτερος από όσο μπορείς να σηκώσεις και αφού υπελόγισε το θάρρος σου και την πίστη σου, τον ευλόγησε και τον απίθωσε στους ώμους σου. Μπορείς να τον σηκώσεις! Κράτησε τον και ανέβαινε στον Γολγοθά σου που οδηγεί στην ανάσταση» έγραφε διακριτικός άγιος πατέρας.

Μακάρι και εμείς να είμαστε ανάμεσα στους μάρτυρες της Αναστάσεως Του με τον ορθόδοξο λόγο μας, με την ενάρετη βιοτή και πολιτεία μας και με τη θυσιαστική έμπρακτη αγάπη μας.

Θερμός ευχέτης σας πρός τον Αναστάντα Κύριο μας
+ Ο Μονεμβασίας και Σπάρτης ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα