ΚΕΠ Υγείας Δ. Μονεμβασίας: Στόχος η πρόληψη και η προαγωγή Υγείας των δημοτών

   

Τρίτη, 23 Απρίλιος 2019 13:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΚΕΠ Υγείας Δ. Μονεμβασίας: Στόχος η πρόληψη και η προαγωγή Υγείας των δημοτών

Συνολικά 1572 δημότες εξετάστηκαν μέσω των Προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μονεμβασίας την τελευταία πενταετία, στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΔΔΥΠΠΥ. Συγκεκριμένα ο Δήμος Μονεμβασίας, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας, πραγματοποίησε μέσω του ΚΕΠ Υγείας και με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των πολιτών, τα παρακάτω προγράμματα ενημέρωσης και προσυμπτωματικού ελέγχου:
 
Πρόληψη Καρδιαγγειακού Κινδύνου, Μέτρηση της γλυκόζης στο Γενικό Πληθυσμό, “Παιδιατρικός - Οδοντιατρικός Έλεγχος - Εμβόλια”, “Αγωγή Υγείας για τη Σύγχρονη Γυναίκα” με pap test και Doppler αγγείων κάτω άκρων, Πρόληψη της Οστεοπόρωσης, Πρόληψη για τον Καρκίνο του Μαστού (κλινική εξέταση/ υπερηχογράφημα), Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη Νόσο Αλτσχάιμερ, Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης με θέμα “Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια”, Τριήμερο Εκδηλώσεων με ομιλία με θέμα «Υγεία στην Εφηβική ηλικία» στους μαθητές των Γενικών Λυκείων Μολάων, Μονεμβασίας και  Νεάπολης και των ΕΠΑΛ Μολάων και Νεάπολης, ομιλία με θέμα «Αγωγή υγείας για τη Σύγχρονη Γυναίκα» στο κοινό της Δημοτικής Ενότητας Βοιών και Προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο και Doppler αγγείων κάτω άκρων. Πληθυσμιακός έλεγχος, διάρκειας 25 ημερών, με μαστογραφίες και pap test σε 4 σταθμούς της Ειδικής Κινητής Μονάδας, όπου εξετάστηκαν δωρεάν 450 γυναίκες. Διήμερο Εκπαίδευσης πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες, σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.) και 2 Εκδηλώσεις ενημέρωσης με θέμα «Η σημασία του τρόπου ζωής στην πρόληψη και την υποτροπή του καρκίνου» σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ (Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας).
 
Το ΚΕΠ Υγείας συμμετείχε επίσης στην 5η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Ορθή Κατανάλωση Αλκοόλ, στις συναντήσεις εργασίας και τα συνέδρια του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Όπως ενημερώνει η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Υγείας και εκπρόσωπος του ΚΕΠ Υγείας Ζωή Ρεπαπίνου – Νεραντζουλάκη πρόσφατα αγοράστηκαν από το Δήμο δύο αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής, μέχρι να φθάσει η εξειδικευμένη βοήθεια. Αρχικά για τη χρήση τους θα εκπαιδευτούν και θα πιστοποιηθούν 10 εθελοντές, από εκπαιδευτές της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ) πιστοποιημένους από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC).

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών