Υπόδειγμα ενεργού πολίτη ο Β. Δούκας στον Λαμπόκαμπο Λακωνίας

.

Τετάρτη, 24 Απρίλιος 2019 17:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υπόδειγμα ενεργού πολίτη ο Β. Δούκας στον Λαμπόκαμπο Λακωνίας

Ο Βασίλειος Δούκας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαμποκάμπου Δ. Μονεμβασίας, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα πολίτη, ο οποίος αν και αποχώρησε από τον τόπο του λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, επιζητούσε πάντα την επιστροφή στις «ρίζες» του. Και είναι από εκείνους που κατάφεραν να κάνουν πράξη την επιθυμία τους ως αποτέλεσμα της ιδιαίτερας αδυναμίας για την περιοχή τους.

Γεννήθηκε στον Λαμπόκαμπο Δήμου Μονεμβασίας. Υπηρέτησε επί 27 συναπτά έτη σε διάφορες νευραλγικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ως αξιωματικός Λιμενικού Σώματος. Από το 2009 έως το 2011 διετέλεσε Λιμενάρχης Πρέβεζας, καθώς επίσης και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου της πόλης. Αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Υποναυάρχου ΛΣ.

Η αγάπη του για τον τόπο καταγωγής του τον έφερε πίσω στον Λαμπόκαμπο, όπου και ασχολήθηκε με την έκδοση βιβλίου με τίτλο «Λαμπόκαμπος Πιστάματα Ζάρακα διαδρομή μέσα στον χρόνο».

Το 2016 δημιούργησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού του, στον οποίο μέχρι και σήμερα είναι πρόεδρος. Το 2018, ο σύλλογος κατασκεύασε πλατεία και παιδική χαρά.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα