Επίσκοπος Πρόδρομος: Παγκόσμιος ζητιάνος για τα παιδιά

Το Πασχαλινό μήνυμα του Λάκωνα ιερωμένου στην πορεία προς την Ανάσταση της Νοτίου Μαδαγασκάρης

Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2019 13:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επίσκοπος Πρόδρομος: Παγκόσμιος ζητιάνος για τα παιδιά

Συγκινεί το Πασχαλινό μήνυμα του Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης π. Προδρόμου. Ο καταγόμενος από το Δαφνί Λακωνίας ιερωμένος, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε τη σπουδαία ιεραποστολή στη μακρινή χώρα της Αφρικής, χαρακτηρίζει τον εαυτό του «παγκόσμιο ζητιάνο» με προοπτική ενός ευοίωνου μέλλοντος για το ποίμνιό του. Απευθύνει  παράλληλα πατρικό κάλεσμα για στήριξη και συμβολή στο έργο της τοπικής Εκκλησίας, ώστε να ξεπεραστούν οι συνέπειες της ανέχειας και της φτώχειας για τους κατοίκους αυτή της «ξεχασμένης» γωνιάς του πλανήτη:

Ειδικότερα, ο π. Πρόδρομος αναφέρει: «Κάποτε διάβασα σε ένα ιεραποστολικό περιοδικό: “ο Ιεραπόστολος μεταξύ των άλλων είναι ένας παγκόσμιος ζητιάνος...” και τότε κατάλαβα ότι αυτό θέλω να γίνω. Ένας παγκόσμιος ζητιάνος! Ένα συνεχές “χρειάζομαι”, ένα “χρειάζομαι” που δεν εκφράζει εμένα αλλά τον άλλον. Ένα “χρειάζομαι” που τρέχει με αεροπλάνα, πλοία, αυτοκίνητα όπου υπάρχει διάθεση για προσφορά. Ένα “χρειάζομαι” προσευχή, ανθρώπους, φάρμακα, τρόφιμα, ρούχα, χρήματα. Και ως “ζητιάνος” δε θα νιώσω ποτέ ντροπή, άλλωστε αυτό είναι πολυτέλεια, το χρέος μου προς σε αυτά τα παιδιά και στην Μητέρα Εκκλησία που με καλεί και πάλι να απλώσω το χέρι μου ούτως ώστε να βοηθήσουμε όλοι, είτε με τη φυσική μας παρουσία, είτε με ένα ελάχιστο χρηματικό ποσό, είτε με υλική βοήθεια σε είδη πρώτης ανάγκης μια χώρα που συγκαταλέγεται στις φτωχότερες του κόσμου. Όραμα μας να μπορέσουμε να χτίσουμε αρκετά σχολεία, ορφανοτροφεία και κέντρα υγείας ούτως ώστε να προσφέρουμε ένα καλύτερο αύριο στους αδελφούς μας. Ένα καλύτερο αύριο στις εικόνες αυτές του Θεού μας.

Καλή Ανάσταση!
Ένας παγκόσμιος ζητιάνος,
Ο Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης π. Πρόδρομος»

Το IBAN Λογαριασμού Εθνικής Τραπέζης για την ενίσχυση του έργου της Ιεράς Επισκοπής Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης είναι το εξής: GR3901104680000046800782982.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα