«Αέρας» νίκης στα εγκαίνια του Πέτρου Δούκα! (ΦΩΤΟ)

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Σπάρτης - «Αντίπαλος μας δεν είναι οι αντίπαλοι, αλλά η οπισθοδρόμηση και η παρακμή»

Παρασκευή, 10 Μάιος 2019 16:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Αέρας» νίκης στα εγκαίνια του Πέτρου Δούκα! (ΦΩΤΟ)

Με τον «αέρα» του νικητή και μπροστά σε ένα πολυπληθές και ενθουσιώδες ακροατήριο, το βράδυ της Πέμπτης (9/5), ο υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Σπάρτη Δήμος Που Μας Αξίζει», που βρίσκεται επί της οδού Κ. Παλαιολόγου 73 στο κέντρο της Σπάρτης.

Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο εφημέριος Ιερού Ναού Οσίου Νίκωνος Σπάρτης π. Αθανάσιος Σπηλιώτης.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την Κ. Παλαιολόγου, σε σημείο που διακόπηκε η κυκλοφορία για αρκετή ώρα. Ακόμη και μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Δούκα, ο κόσμος παρέμεινε για αρκετή ώρα στον χώρο, ενώ στα «πηγαδάκια» που δημιουργήθηκαν, συμμετείχαν άνθρωποι από διάφορους χώρους, όπως της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας, της αγροτικής παραγωγής, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και συλλογικοτήτων κ.α..

Η θετική ενέργεια και η άκρως αισιόδοξη ατμόσφαιρα που επικρατούσε μεταξύ των συγκεντρωθέντων, έστειλαν σαφές μήνυμα για την επόμενη ημέρα στη Δημοτική Αρχή Σπάρτης.

Στην ομιλία του, ο κ. Δούκας χαιρέτισε τον ακροατήριο, ενώ ξάφνιασε με τον πολιτικό πολιτισμό που θέλει να φέρει στη δημοτική ζωή της Σπάρτης, τονίζοντας χαρακτηριστικά:  «Σεβόμαστε όλους τους αντίπαλους μας. Εκτιμάμε και τον πατριωτισμό τους και την διάθεση τους για πρόσφορα. Σχεδόν για πρώτη φόρα στην πολιτική μας ιστορία δεν λέμε κακή κουβέντα για τους αντίπαλους μας, κοιτάμε μόνο μπροστά και όχι την καμπούρα των άλλων. Γιατί  “αντίπαλος μας” είναι μόνο η οπισθοδρόμηση, η παρακμή, η μετριότητα, η κακομοιριά».

Στη συνέχεια απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα και συστράτευση για την ανάπτυξη της Σπάρτης, ενώ εξιστόρησε όσα πέτυχε στη θητεία ως υφυπουργός Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τη διαχείριση του Δημοσίου Χρέους: «Μέσα σε 2,5 μόλις χρονιά καταφέραμε να μειώσουμε το έλλειμμα απο 8,4 % στο 3,2%. Αυτό αποτελούσε και αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ τέτοιας μείωσης του ελλείμματος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο Πέτρος Δούκας μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

«Εγώ προσωπικά και όλο το dream team του συνδυασμού μας, σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας. σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή σας!

Είμαστε εδώ για να δώσουμε τη μάχη της Σπάρτης, τη μάχη κατά της παρακμής, τη μάχη κατά της μετριότητας. Ήρθε η ώρα να φέρουμε τα πάνω κάτω, με γνώσεις, εμπειρίες, με κέφι, με όρεξη, με ανοικτό μυαλά, χωρίς συμβιβασμούς, άλλα και χωρίς αποκλεισμούς.

Όποιος έχει όρεξη να προσφέρει, όποιος έχει όρεξη να σηκώσει τα μανίκια για το κοινό κάλο, αυτός είναι  δικός μας άνθρωπος, τον θέλουμε διπλά μας με ανοικτές αγκαλιές.

Και όποιοι έχουν ανάγκη απο αρωγή και συμπαράσταση, γι’ αυτούς εμείς θα είμαστε οι δικοί τους άνθρωποι.

Στις 26 Μαΐου δεν ψηφίζουμε άπλα για ένα πρόγραμμα, αν και σε δυο μέρες θα το έχετε στα χέρια σας εφ’ όλης της ύλης. Στις 26 Μαΐου ψηφίζουμε για το τι ανθρώπους θέλουμε να μας αντιπροσωπεύουν. Να αντιπροσωπεύουν την ψύχη της Σπάρτης. Ψηφίζουμε για τους ανθρώπους που θέλουμε να μας πάνε μπροστά.

Τα προγράμματα και τα μεγάλα λόγια, εύκολα γίνονται copy-paste.  Όμως το ποιος είσαι, και το τι έχεις πετύχει μεχρι τώρα, για τον εαυτό σου και για τους άλλους, αυτό δεν αντιγράφεται, δεν γίνεται copy-paste!

Εγώ είχα κάποιες ευκαιρίες που ίσως δεν είχαν άλλοι και θέλω να ανταποδώσω στην πόλη των πρόγονων μου κάτι απο αυτά που έχω κερδίσει! Μπόρεσα να σπουδάσω σε σπουδαία πανεπιστήμια, να γίνω διδάκτωρ των οικονομικών του Πανεπιστήμιου της Νέας Υόρκης. Να μαθητεύσω διπλά σε Νομπελίστες, όπως ο Vassily Leontief και o Robert Mundell».

Στη συνέχεια, ο κ. Δούκας ανέπτυξε επιγραμματικά στο ακροατήριο, τις κορυφαίες θέσεις στις οποίες έχει υπηρετήσει στον ιδιωτικό τομέα, σε διεθνές επίπεδο.

Ακολούθως, επεσήμανε: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής με τίμησαν και με την θέση του υφυπουργού Οικονομικών, στο πιο καίριο πόστο -το Γενικό  Λογιστήριο του Κράτους- και τη διαχείριση του Δημοσίου Χρέους. Εκεί, μέσα σε 2,5 μόλις χρονιά καταφέραμε να μειώσουμε το έλλειμμα απο 8,4 % στο 3,2%. Αυτό αποτελούσε και αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ τέτοιας μείωσης του ελλείμματος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και μας επέτρεψε να μειώσουμε όλους τους φόρους και να καταργήσουμε τον φόρο κληρονομιάς.

Μειώσαμε το κόστος δανεισμού της πατρίδας μας σε ελαχίστους πόντους πάνω απο το κόστος δανεισμού της Γερμανίας, εξοικονομώντας για το κράτος δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτές τις γνώσεις που έχω αποκτήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αυτές τις εμπειρίες μου, θέλω να θέσω στη διάθεση του δήμου μας».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης υπογράμμισε στη συνέχεια τα εξής: «Στις 26 Μαΐου, ο Δήμος μας θα βγει νικητής. Γιατί είμαστε άδω για να ενώσουμε.  Σεβόμαστε όλους τους αντίπαλους μας. Εκτιμάμε και τον πατριωτισμό τους και την διάθεσή τους για πρόσφορα. Σχεδόν για πρώτη φόρα στην πολιτική μας ιστορία δεν λέμε κακή κουβέντα για τους αντίπαλους μας, κοιτάμε μόνο μπροστά και όχι την καμπούρα των άλλων. Γιατί  “αντίπαλος μας” είναι μόνο η οπισθοδρόμηση, η παρακμή, η μετριότητα, η κακομοιριά.

Έχουμε τόσα πράγματα να κάνουμε και θα τα κάνουμε. Ο Ευρώτας δεν γυρίζει πίσω. Από  τον Πάρνωνα μεχρι τον Ταΰγετο, απο την Άρνα μέχρι τον Λογκανίκο, από τους Γοράνους που γεννήθηκε ο παππούς μου, μεχρι τον Βασσαρά απ’ όπου κατάγεται η μανά μου. Από την Σπάρτη και την πλατεία Πέτρου Δούκα, που γεννήθηκε ο πατέρας μου, μέχρι το Καστόρι που γεννήθηκε η γιαγιά μου.

Όλος ο δήμος και η όλη περιοχή θα ζωντανέψουν. Θα ζωντανέψουν γιατί εσείς έτσι το θέλετε. Και γιατί εμείς μπορούμε!

Έχουμε εξαιρετικά στελέχη στον συνδυασμό μας, που ήδη έχουν ρίχτει στην μάχη για να φέρουμε τα πάνω-κατω σε όλο τον δήμο».

Αφού παρουσιάστηκαν αλφαβητικά όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού, ο Πέτρος Δούκας συνέχισε την ομιλία του ως εξής: «Η Σπάρτη θα πάει μπροστά, παρά τις λιγοστές εστίες αντίστασης και οπισθοδρόμησης. Η Σπάρτη -και όταν λέω Σπάρτη εννοώ όλη την περιοχή μας- θα νικήσει. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μείνει πίσω. Το χρωστάμε σε όλους εσάς, το χρωστάμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας. Το χρωστάμε στους πρόγονους μας».

Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Π. Δούκα


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα