Τζανετέα και Βαλιώτης υμνούν τη Μητέρα

Δευτέρα, 13 Μάιος 2019 16:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τζανετέα και Βαλιώτης υμνούν τη Μητέρα

Τζανετέα: «Η Λάκαινα μάνα
πάντα αποτελούσε πρότυπο μητέρας»
«Η δεύτερη Κυριακή του Μάη έχει καθιερωθεί ως η μέρα που γιορτάζουν οι μητέρες όλου του κόσμου. Όχι όμως μόνο σήμερα, αλλά όλο το χρόνο πρέπει να δείχνουμε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στην γυναίκα που μας έφερε σε αυτόν τον κόσμο και μας μεγάλωσε» αναφέρει στο μήνυμά της για τη Γιορτή της Μητέρας (12/5), η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα και προσθέτει τα εξής:

«Ως μητέρα και εργαζόμενη, γνωρίζω καλά πόσο δύσκολο είναι εμείς οι γυναίκες να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, και ταυτόχρονα να προσπαθούμε καθημερινά να δώσουμε στα παιδιά μας τα υλικά εφόδια αλλά κυρίως να τα θωρακίσουμε με αρχές, ηθική, και ψυχική δύναμη για να δημιουργήσουν τη δική τους ζωή και οικογένεια.

Η Λάκαινα μάνα πάντα αποτελούσε πρότυπο μητέρας με λόγο, δύναμη και πυγμή. Στην σύγχρονη εποχή, οι συμπατριώτισσες μου συνεχίζουν τον καθημερινό δύσκολο αγώνα και μεγαλώνουν με αρχές και ιδανικά τους νέους ενεργούς πολίτες του τόπου μας.

Χρόνια Πολλά  στην εργαζόμενη μητέρα, στην άνεργη μητέρα, στη μητέρα που μεγαλώνει μόνη της το παιδί της, στη μητέρα που μεγαλώνει παιδιά με αναπηρίες, στην αγρότισσα μητέρα.

Δύναμη και Υγεία σε όλες τις μητέρες».


Βαλιώτης: «Εκφράζουμε τον απεριόριστο

θαυμασμό μας στο πρόσωπο κάθε μητέρας»
«Η Ημέρα της Μητέρας αποτίει συμβολική τιμή προς την ιερή έννοια της μητρότητας» επισημαίνει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτη, συμπληρώνοντας:

«Το πρόσωπό της είναι συνυφασμένο με την άνευ όρων αγάπη, την ανιδιοτέλεια, τη στοργή και αφοσίωση. Μας συντροφεύει σε κάθε ηλικία και βήμα της ζωής μας, προσφέροντας τη στήριξη και τις πολύτιμες συμβουλές της. Σ’ αυτήν σπεύδουμε σε κάθε δυσκολία, σε κάθε αναποδιά, σε κάθε στραβοπάτημα, σίγουροι για τη συμπαράστασή της.

Με αφορμή την ημέρα που είναι αφιερωμένη σ’ αυτήν, εκφράζουμε τον απεριόριστο θαυμασμό μας στο πρόσωπο κάθε μητέρας, κάθε ηλικίας, που ανά γενιά, γαλούχησε τα παιδιά της με αξίες και αρχές, υπό αντίξοες συνθήκες, καλούμενη να ανταπεξέλθει σ’ ένα σύνθετο και πολλαπλό ρόλο.

Η Ελληνίδα μητέρα στη σημερινή κοινωνική και οικονομική κρίση καλείται να παίξει ένα ρόλο ιδιαίτερα σημαντικό για την κοινωνική συνοχή αλλά και ένα ρόλο περίπλοκο μέσα στην οικογένεια αφού θα πρέπει να ανταποκρίνεται εξίσου αποτελεσματικά ως μητέρα, ως  γυναίκα, ως σύζυγος και ως επαγγελματίας

Οφείλουμε λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας προσφέρουν και πρέπει να αποδεικνύουμε έμπρακτα και καθημερινά την αγάπη, το σεβασμό, την ευγνωμοσύνη  και την εκτίμησή μας για το αξιοθαύμαστο έργο, που επιτελούν στη ζωή μας.

Χρόνια πολλά σ’ όλες τις μητέρες του κόσμου, με υγεία, ευτυχία  και δύναμη, για να συνεχίσουν το σπουδαίο ρόλο της μητρότητας».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών