Συνέδραμαν στο σπουδαίο έργο του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Επιτυχημένη η εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Ο Άγιος Παντελεήμων»

Τρίτη, 14 Μάιος 2019 14:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνέδραμαν στο σπουδαίο έργο του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Η οικονομική ενίσχυση του σπουδαίου φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου του Ασύλου  Ανιάτων Σπάρτης ήταν ο σκοπός της εκδήλωσης (τσάι-καφέ), που διοργάνωσε με επιτυχία το ΔΣ του Φιλανθρωπικού Σωματείου Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Παντελεήμων», το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μαΐου στο κέντρο «Αλάμπρα».

Τους παρευρισκόμενους, που είχαν κατακλύσει τον χώρο, καλωσόρισε ο ταμίας του Δ.Σ του σωματείου, θεολόγος – καθηγητής κ. Αθανάσιος Ρουμελιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην μακρόχρονη προσφορά του ιδρύματος, αλλά και στην συγκινητική στήριξη από τον ευαισθητοποιημένο λαό της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος αρχικά συνεχάρη τους διοργανωτές για την επιτυχία της εκδήλωσης. Ακολούθως, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία και την αγάπη τους, ενώ επισήμανε ότι «όσο υπάρχουν τρόφιμοι στο ίδρυμα, θα υπάρχει και ανάγκη στήριξής του από την τοπική κοινωνία, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την σημαντική προσφορά του στον τόπο». Παράλληλα, μίλησε για «την ευλογία που δέχεται όποιος ελεημονεί, αλλά και για την εσωτερική πληρότητα που βιώνει».

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε σε όλους όσοι συντελούν με οποιοδήποτε τρόπο στην εύρυθμη λειτουργία του Ασύλου Ανιάτων, «η φιλανθρωπική διάθεσή τους να ανταποδοθεί πολλαπλά από τον Δωρεοδότη Θεό».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με μακεδονικούς και νησιώτικους χορούς από δύο τμήματα του Συλλόγου «η Πυρρίχη». Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές ήταν οι προσφορές επαγγελματιών και εμπόρων της ευρύτερης περιοχής για τη λαχειοφόρο αγορά, που διεξήχθη υπό την επιμέλεια του μέλους του ΔΣ του σωματείου κ. Μαρίας Τσαπέκη-Χιώτη.

Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλογικοτήτων, ενώ μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Δημήτρης Αποστολάκος, ο υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας μαζί με συνεργάτες του και ο επίσης υποψήφιος για τη δημαρχία Στ. Αργειτάκος.

Φωτο: Λ. Λαμπρόπουλος, Γ. Προφύρης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών