Η Σελλασία τίμησε τον Παύλο, τον Θανάση και τον Κώστα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Αναγνωρίστηκε η προσφορά της οικογένειας Γιαννακόπουλου

Δευτέρα, 20 Μάιος 2019 14:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Σελλασία τίμησε τον Παύλο, τον Θανάση και τον Κώστα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τη μεγάλη προσφορά της οικογένειας Γιαννακόπουλου στη γενέτειρά της Σελλασία,  αναγνώρισε η τοπική κοινωνία, σε μια επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε η ενορία Αγίας Τριάδος Σελλασίας, το Σάββατο (18/5), προς τιμήν των αείμνηστων  ευεργετών. Οι αείμνηστοι πατριάρχες της οικογένειας, Παύλος, Θανάσης, Κώστας, από το ξεκίνημα τους μέχρι και το τέλος της ζωής τους δεν ξέχασαν ποτέ την καταγωγή τους, αλλά και τους «δικούς» τους ανθρώπους, τους συγχωριανούς τους.

Το Σάββατο το απόγευμα, παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και επισήμων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αποκαλυπτηρίων της τιμητικής στήλης προς τιμήν των εκλιπόντων αδελφών Γιαννακόπουλων, καθώς και η πραγματικά ενδιαφέρουσα γιορτή κατά την οποία παρουσιάστηκαν ύμνοι από την χορωδία των παιδιών της ενορίας.Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα νέο τραγούδι προς τιμήν της οικογένειας Γιαννακόπουλου, που ερμήνευσε η χορωδία της ενορίας, ενώ η ζωή των αείμνηστων ευεργετών, που παρουσιάστηκε από δύο παιδιά του κατηχητικού, εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των παρευρισκομένων σαν αληθινό παραμύθι. Στη συνέχεια ο κ. Σαράντος Καπετανάκης παρουσίασε στο ακροατήριο το μεγάλο έργο της οικογενείας.

Ο εφημέριος Σελλασίας π. Νικόλαος Τσέτσεκας πήρε τον λόγο και εξέφρασε τη μεγάλη ευγνωμοσύνη των ενοριτών και όλων των παρευρισκομένων προς την οικογένεια Γιαννακόπουλου, για όλα όσα έχουν προσφέρει, ενώ επεσήμανε ότι οι ενορίτες νιώθουν ακόμη την αγάπη της οικογένειας. Ακολούθως, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος απηύθυνε πατρικές ευχές, ενώ προς το τέλος  απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες αλλά και δώρα σε όλους τους εκπροσώπους της οικογένειας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος ως γιος του αείμνηστου Παύλου -εμφανέστατα συγκινημένος-  ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για την οργάνωση της τιμητικής εκδήλωσης. Παράλληλα, έδωσε την υπόσχεση πως όλοι μαζί, σαν μια ενωμένη οικογένεια, θα είναι πάντα δίπλα στην ενορία και στους συγχωριανούς τους για ό,τι χρειαστούν.

Επίσης, μίλησε ο κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, ο οποίος -σε φορτισμένο συναισθηματικό λόγο- εξέφρασε την ευγνωμοσύνη αλλά και την αγάπη των γονέων και θείων του για τον τόπο τους, την ιστορική Σελλασία.

Την Κυριακή (19/5) ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις με το μνημόσυνο προς τους κεκοιμημένους ευεργέτες Βασιλική, Παύλο, Αθανάσιο και Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο. Η εκκλησία ήταν κατάμεστη από κόσμο, ενώ τα μέλη της οικογένειας Γιαννακόπουλου παρακολούθησαν τον πατρικό λόγο του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, ο οποίος με έκδηλη την αγάπη του και την ευγνωμοσύνη του ιδίου αλλά και ολόκληρου του εκκλησιάσματος έληξε τις εκδηλώσεις της ενορίας.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.

Φωτο: Τ. Κούρος (Studio Kouros)

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα