«Νησίδες Ποιότητας 2019»: Επιβράβευση του εθελοντικού και συλλογικού έργου

Τετάρτη, 22 Μάιος 2019 14:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Νησίδες Ποιότητας 2019»: Επιβράβευση του εθελοντικού και συλλογικού έργου

Για 10η φορά διοργανώνεται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εθελοντικής Δράσης «Νησίδες Ποιότητας». Ο διαγωνισμός, που διεξάγεται ανά διετία, βραβεύει τις επικρατέστερες άτυπες ομάδες ή θεσμοθετημένες οργανώσεις πολιτών που έχουν να επιδείξουν εθελοντικό, συλλογικό, πρωτοποριακό, μη ευρέως γνωστό, υψηλής ποιότητας έργο, μέσα από δραστηριότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Μέσα από μια αντικειμενική, προκαθορισμένη και διαφανή διαδικασία, επιλέγονται άτυπες ομάδες ή θεσμοθετημένες οργανώσεις πολιτών, που προσφέρουν εθελοντικό έργο ποιότητας, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν και ως δημιουργικά πρότυπα για την κοινωνία και ειδικότερα για τη νέα γενιά.

Με βάση τα παραπάνω προσκαλούνται: Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (MKO), καθώς και οι εθελοντικές ομάδες συλλογικής δράσης πολιτών, που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις και δραστηριοποιούνται στους τομείς αλληλεγγύης, πρόνοιας, φυσικού, πολιτιστικού ή κοινωνικού περιβάλλοντος, στην προώθηση της ισότητας των φύλων, της ισότητας ευκαιριών, καθώς και στην προώθηση και προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να υποβάλλουν αίτηση με την περιγραφή της δράσης τους.

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιες ομάδες είναι: 1. Δραστηριότητα συλλογική, 2. Δραστηριότητα ποιότητας και διάρκειας, 3. Δραστηριότητα μη κρατική και μη κερδοσκοπική, 4. Δραστηριότητα καινοτόμος, 5. Δραστηριότητα μη ευρέως γνωστή.

Η απονομή των βραβείων γίνεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επίσημη τελετή, ενώ η επιλογή και παρουσίαση των νικητών πραγματοποιείται από Ελλανόδικη Επιτροπή.    

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων  υποψηφιοτήτων λήγει την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019.

Οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν, είτε ηλεκτρονικά, είτε ταχυδρομικά, στην  παρακάτω διεύθυνση: Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία. Για τον Διαγωνισμό «Νησίδες Ποιότητας 2019» - Σίνα 38, 10672 Αθήνα.

Για συμπληρωματικές πληροφορίες: www.kinisipoliton.gr,  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τ: 2107220063 (κ. Ορέττα Σταυροπούλου), F: 2107220475.

Για την ιστοσελίδα του διαγωνισμού πατήστε εδώ

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα