Στα «κάγκελα» οι εργαστηριακοί ιατροί για τις περικοπές και επιβαρύνσεις

Προειδοποιητικό κλείσιμο των ιατρείων από την Πέμπτη - Στο πλευρό τους ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας

Τετάρτη, 22 Μάιος 2019 15:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στα «κάγκελα» οι εργαστηριακοί ιατροί για τις περικοπές και επιβαρύνσεις

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας στηρίζει την απόφαση των ομοσπονδιών και συλλόγων των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών της χώρας για προειδοποιητικό κλείσιμο των ιατρείων τους (μικροβιολογικών-ακτινολογικών), από την Πέμπτη 23 Μαΐου, και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν σε αυτήν την κινητοποίηση.

Όπως τονίζει ο σύλλογος, σε ανακοίνωση που υπογράφουν η πρόεδρος Μ. Τσιρώνη και ο  γραμματέας Σ. Αρναούτος, «για επτά συνεχόμενα χρόνια, οι εργαστηριακοί ιατροί υφίστανται περικοπές, υποτιμολoγήσεις των εξετάσεων, επιβολή υποχρεωτικών επιστροφών (CLAWBACK) και εκπτώσεων (REBATES). Έτσι, οι λειτουργικές δαπάνες του ΕΟΠΥΥ μετακυλίονται στον προϋπολογισμό των Εργαστηρίων. Σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων, το clawback επρόκειτο να μειωθεί. Αντ’ αυτού αυξάνεται κατά 20-50%.

Συνεχώς προστίθενται νέες, δαπανηρές εξετάσεις και μειώνονται από διετίας έως 43% οι τιμές των εργαστηριακών εξετάσεων. Όλα αυτά, οδηγούν στην οικονομική εξόντωση των μικρών και μεσαίων εργαστηρίων.

Καλούμε  το Υπουργείο Υγείας να ακυρώσει την εφαρμογή του claw back, να αυξήσει τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ και να αποζημιώνει στο ακέραιο τα εκτελούμενα παραπεμπτικά

Είναι δικαίωμα και υποχρέωση της πολιτείας να νομοθετεί και να στηρίζει την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΟΧΙ όμως στις πλάτες των εργαστηριακών ιατρών χωρίς καμία απολύτως δική της συμμετοχή. Η παρούσα κατάσταση καταστρέφει τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια, στερεί από τον ασθενή αξιόπιστες υπηρεσίες και υποβαθμίζει δραματικά την υγεία του».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα