Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Γύθειο η ζωή μας»

Πέμπτη, 23 Μάιος 2019 15:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Γύθειο η ζωή μας»

Το πρόγραμμά του ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Γύθειο η ζωή μας», που θα δώσει την εκλογική «μάχη» για την Τοπική Κοινότητα του Γυθείου στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Ειδικότερα, τα στελέχη του συνδυασμού αναφέρουν:

«Είναι καιρός να αναδειχθεί μια νέα πολιτική και αντίληψη στην αυτοδιοίκηση.  Αυτή που θέλει πραγματικά ανεξάρτητες και ισχυρές κοινότητες όπως το απαιτούν οι καιροί.  Είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφωθεί ένα νέο, σύγχρονο περιβάλλον για τα πολιτικά πράγματα της πόλης μας.

Ο “Κλεισθένης” προσφέρει τη δυνατότητα και διαμορφώνει καθοριστικά ένα «Νέο Πολιτικό Περιβάλλον» - φτάνει να το επιθυμούν και επιδιώξουν οι πόλεις.

Μπαίνει ο θεμέλιος λίθος της ουσιαστικής ανεξαρτησίας των Κοινοτήτων από τις παρατάξεις που διεκδικούν το Δήμο.

Οι αλλαγές αυτές έφεραν ένα νέο επίπεδο πολιτικής στρατηγικής και συμπεριφοράς από πλευράς των υποψηφίων συμπολιτών μας για τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ, το οποίο διευρύνεται μετά τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, ένας πολίτης μπορεί να ψηφίσει έναν Συνδυασμό και έναν υποψήφιο Δήμαρχο, αλλά στο επίπεδο της Κοινότητας μπορεί να επιλέξει αυτούς που θεωρεί ότι μπορούν πράγματι να προσφέρουν στην Κοινότητα, έστω και αν δεν ανήκουν στον Συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου που επιλέγει. Ενώ ο εκλεγμένος Σύμβουλος στην Κοινότητα μπορεί και οφείλει να συμμετέχει σε ευρύτερες συνεργασίες προς όφελος της Κοινότητας.

Με τις αλλαγές του νόμου “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ I” που θα ισχύσουν με τις εκλογές του Μαϊου 2019, έρχεται και η λειτουργική αναβάθμιση των Τοπικών Κοινοτήτων.

Τα συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων θα μπορούν πλέον να αποφασίζουν «τα έργα και τις δράσεις που θα εκτελεστούν στην κοινότητα από το ποσοστό των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που προορίζονται για επενδυτικές ανάγκες του Δήμου που τους αναλογούν», όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο (πρέπει να σημειώσουμε ότι με τον προηγούμενο Καλλικρατικό Νόμο αυτή η δυνατότητα δεν υπήρχε).
Επομένως οι αποφάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό δεν θα λαμβάνονται αποκλειστικά από το Δημοτικό Συμβούλιο, άλλα ένα μέρος των προτεραιοτήτων θα καθορίζεται πλέον σε επίπεδο Τοπικής Κοινότητας.
Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι η πορεία συγκεντροποίησης των τοπικών κοινοτήτων στον Δήμο που δρομολόγησε ο «Καλλικράτης» αντιστρέφεται  σε ένα μικρό βαθμό, δίνοντας ένα ουσιαστικό κίνητρο για την αναζωογόνηση του θεσμού των Τοπικών Κοινοτήτωνμε αιρετούς που δεν θα συμπληρώνουν απλώς κενές θέσεις στα ψηφοδέλτια, όπως κατά κόρον συνέβη του 2010 και το 2014 στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις με το σύστημα «Καλλικράτη».
Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σ’ όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από τις όποιες τοποθετήσεις τους.

ΕΜΕΙΣ εννοούμε και επιλέγουμε ξεκάθαρα την έννοια της συνεργασίας και το αποδεικνύουμε συγκροτώντας έναν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ  για την Τοπική Κοινότητα Γυθείου, τον Συνδυασμό “ΓΥΘΕΙΟ Η ΖΩΗ ΜΑΣ” αποτελούμενο από έμπειρα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και νέα που έχουν όρεξη για δουλειά.

Ζούμε σ’ αυτό τον τόπο. Μας γνωρίζετε.

Το Γύθειο χρειάζεται αυτή την αντίληψη που όλοι μας πρεσβεύουμε για την αειφόρο ανάπτυξή του.

Οφείλουμε να μην μείνουμε αδιάφοροι και απαθείς σ’ αυτή την ελεύθερη και δημοκρατική επιλογή.
Νέες και Νέοι ζητάμε τη στήριξή σας σ’ αυτόν τον αξιοπρεπή και τίμιο αγώνα μας για το μέλλον της πόλης μας.

Γυθειάτισσες και Γυθειάτες συμμετέχουμε για να προσφέρουμε στον τόπο που αγαπάμε.

Όλοι όσοι πονάνε γι’  αυτή την πόλη, όσοι τη βάζουν πάνω απ’ όλα, πρέπει να στηρίξουν την προσπάθειά μας.

Γιατί “Γύθειο η ζωή μας”»

gytheio i zwi

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti