Εποχή Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

Επικράτησε του Π. Τατούλη με 7,18 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά - «Η νίκη μας είναι νίκη για όλη την Πελοπόννησο»

Δευτέρα, 03 Ιούνιος 2019 15:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εποχή Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

Ο Παναγιώτης Νίκας είναι ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ύστερα από την εκλογική μάχη του β’ γύρου των περιφερειακών εκλογών, που οδηγεί σε αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά από δύο θητείες του απερχόμενου Πέτρου Τατούλη.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών και με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων, ο Παναγιώτης Νίκας έλαβε ποσοστό 53,59% (137.576 ψήφοι), ενώ ο Πέτρος Τατούλης συγκέντρωσε ποσοστό 46,41% (119.133 ψήφοι). Η διαφορά μεταξύ των δύο συνδυασμών διαμορφώθηκε στις 7,18 ποσοστιαίες μονάδες.

Την πρώτη Κυριακή των εκλογών ο κ. Νίκας είχε συγκεντρώσει ποσοστό 33,60% (118.080 ψήφοι), έναντι 34,09% (119.833) του Π. Τατούλη.

Νίκας: «Θα υπάρξει ένα καινούργιο ξεκίνημα
για την Περιφέρεια Πελοποννήσου»
Στο εκλογικό του κέντρο στην Καλαμάτα γιόρτασε τη νίκη του, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Ο κ. Νίκας έφτασε εκεί λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, όπου τον περίμεναν μέλη του συνδυασμού αλλά και πλήθος κόσμου.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Νίκας ευχαρίστησε «τους 77 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, τους αριστείς της Πελοποννησιακής κοινωνίας», οι οποίοι όπως είπε «θα είναι από αύριο οι βασικοί μου συνεργάτες για μια νέα πορεία στην Πελοπόννησο». Επίσης, ευχαρίστησε «τον πελοποννησιακό λαό που σε αυτούς τους οκτώ μήνες του προεκλογικού αγώνα σε πόλεις και σε χωριά της Πελοποννήσου, μάς έδειξε την αμέριστη συμπαράστασή του και την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Ακόμη ανέφερε ότι «από αύριο θα ξεκινήσει μια προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε στα πλαίσια του νέου Νόμου για την αυτοδιοίκηση, η οποία θα βασίζεται στη συνεργασία, στην συναντίληψη και στην κοινή πορεία για την επίλυση των προβλημάτων».

Κλείνοντας ο Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε «τους πολίτες που με ψήφισαν και κυρίως αυτούς οι οποίοι δεν έχουν την ίδια με μένα ιδεολογική και πολιτική αναφορά», προσθέτοντας ότι «θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να τους δικαιώσω».

Σε νέα του δήλωση ο Π. Νίκας ανέφερε τα εξής: «Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Πελοποννησιακό λαό που σε αυτούς τους 8 μήνες του προεκλογικού αγώνα σε πόλεις και χωριά της Πελοποννήσου μας έδειξε την αμέριστη συμπαράστασή του και την ανάγκη για αλλαγή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Θέλω να πω ευθέως ότι από αύριο θα ξεκινήσει μια προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε στα πλαίσια του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση. Μια προσπάθεια, η οποία θα βασίζεται στη συνεργασία, στη συναντίληψη και την εύρεση του κοινού τόπου, ώστε να επιλύσουμε τα μεγάλα προβλήματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τους 77 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού μας, τους συνοδοιπόρους μου σε όλη αυτή τη διαδρομή, που θα είναι και οι βασικοί μου συνεργάτες για τη νέα πορεία προς την ανάπτυξη στην Περιφέρειά μας.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους πολίτες που μας ψήφισαν, και κυρίως σε εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν την ίδια με εμένα ιδεολογική και πολιτική αναφορά. Σας ευχαριστώ όλους και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη σας. Την αγάπη σας θα την ανταποδώσω! θα επιστραφεί με έργα, με εργατικότητα, με διαφάνεια και με ταπεινότητα.  Η νίκη μας είναι νίκη για όλη την Πελοπόννησο, την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Κορινθία, τη Λακωνία, τη Μεσσηνία και για αυτό θα βρεθώ αυτές τις μέρες σε όλους τους νομούς, να ευχαριστήσω από κοντά τους ανθρώπους που μας στήριξαν. Σας ευχαριστώ και πάλι! Από σήμερα κιόλας ξεκινά η σκληρή δουλειά!»

Την Τρίτη 4/6 και ώρα 7:00 μμ ο κ. Νίκας θα επισκεφθεί το εκλογικό του κέντρο στη Σπάρτη, ενώ στις 9:00 μμ της ίδιας ημέρας θα μεταβεί στο Ναύπλιο.

Πανηγυρισμοί και στη Σπάρτη
Πανηγυρικό ήταν το κλίμα και στο εκλογικό κέντρο του Π. Νίκα στη Σπάρτη, όπου βρέθηκαν υποψήφιοι και στελέχη του συνδυασμού, όπως οι κκ Ν. Τζινιέρης, Θ. Βερούτης, Λ. Καλογεράκος κ.α.

Τατούλης: «Η παράταξή μας θα είναι παρούσα
για να υπερασπιστεί όλα αυτά που πέτυχε»
Σε δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Κυριακής (2/6) στην Τρίπολη, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η παράταξή μας, αυτή που χάραξε έναν πρωτοπόρο δρόμο σε δύσκολους χρόνους είναι παρούσα και θα είναι παρούσα για να υπερασπιστεί όλα αυτά που πέτυχε μαζί με τους πολίτες όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι σε οποιαδήποτε αντίληψη λαϊκισμού, σε οποιαδήποτε αντίληψη χειραγώγησης της αυτοδιοίκησης και του περιφερειακού θεσμού».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «είμαστε εδώ όλοι μαζί για να πούμε σε όλους αυτούς τους επίδοξους, που θέλουν να χειραγωγήσουν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, ότι είναι συνταγματική τους υποχρέωση να τηρούν απολύτως την θεσμική θωράκιση της αυτοδιοίκησης».

Συνεχίζοντας, ο Π. Τατούλης είπε ότι «είμαστε εδώ όλοι μαζί για να αποδείξουμε ότι η χώρα δεν ανορθώνεται μέσα από μιζέρια και από διχαστικά ζητήματα και προκρίματα», προσθέτοντας ότι «η χώρα θέλει τολμηρές μεταρρυθμιστικές κινήσεις, θέλει μεγάλα βήματα και αυτό το μεγάλο βήμα της απλής αναλογικής είμαστε εδώ να πούμε ότι θα το υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Ακόμη, ανέφερε ότι «όλοι αυτοί οι μίζεροι που για πολλά χρόνια φοβόντουσαν τις μεταρρυθμίσεις και κρυβόντουσαν πίσω από τα μεταρρυθμιστικά ζητήματα της χώρας, ασφαλώς θα μας έχουν απέναντι» και συμπλήρωσε: «Θέλω να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη την δική μου, των συνεργατών μου και της παράταξής μας σε όλους τους πολίτες για την εμπιστοσύνη και για το δικαίωμα που μας έδωσαν να τους εμπιστευόμαστε και όλοι μαζί να προχωράμε προς τα εμπρός. Εμείς τηρώντας την αυστηρότητα των δημοκρατικών θεσμών είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε και να τους υπηρετήσουμε με τον πιο αυστηρό τρόπο».

Αναλυτικά οι έδρες στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο:
Νίκας Παναγιώτης: 17
Τατούλης Πέτρος :17
Δέδες Γεώργιος: 8
Μπουντρούκας Ιωάννης: 2
Γόντικας Νικόλαος: 2
Πετράκος Αθανάσιος: 2
Τζεμπετζής Δημήτριος: 1
Λυμπεροπούλου Δήμητρα: 1

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti