Έμπρακτη στήριξη στο έργο των Γηροκομείων Σπάρτης-Γυθείου (ΦΩΤΟ)

Σε δωρεά προέβησαν ομογενείς από τον Καναδά

Τρίτη, 11 Ιούνιος 2019 07:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έμπρακτη στήριξη στο έργο των Γηροκομείων Σπάρτης-Γυθείου (ΦΩΤΟ)

Μια σημαντική δωρεά σε απαραίτητα είδη για τα Γηροκομεία Σπάρτης και Γυθείου πραγματοποίησαν ομογενείς από το Τορόντο του Καναδά. Με πρωτοβουλία του κ. Παναγιώτη Παπαδάκου συγκεντρώθηκαν 3.240 ευρώ με τα οποία αγοράστηκαν πάνες και υποσέντονα για τους ηλικιωμένους τροφίμους των δύο ιδρυμάτων.

Όπως εξηγεί στον «Λακωνικό Τύπο» ο κ. Παπαδάκος, στο Γηροκομείο Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι» φιλοξενείτο ο Κυριακούλης Παπαδάκος του Γεωργίου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών λόγω γήρατος. Επίσης, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, τρόφιμος του ιδρύματος ήταν η Παναγιώτα Προκοπίου Παπαδάκου ετών 87, η οποία έφυγε από τη ζωή μερικούς μήνες αργότερα. Αμφότεροι κατάγονταν από την Ποταμιά Φάριδος Λακωνίας.

«Η κόρη του Κυριακούλη Παπαδάκου, η Πολυξένη Παντελεάκου-Παπαδάκου, καθώς και η κόρη της Παναγιώτας Παπαδάκου -η Μαρία Αγγελή-Παπαδάκου- επικοινώνησαν μαζί μου και εξέφρασαν την επιθυμία να προσφέρουν κάποια βοήθεια στα Γηροκομεία Σπάρτης και Γυθείου, καθώς έμειναν πολύ ικανοποιημένες από την φροντίδα των ηλικιωμένων γονιών τους. Κινητοποιήθηκαν άμεσα και με την βοήθεια των αδελφών τους και κάποιων φίλων, καθώς και με την στήριξη του Συλλόγου Ποταμιτών Τορόντο συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για να γίνει η δωρεά», σημειώνει ο κ. Παπαδάκος.

Ο ίδιος εκφράζει τις ευχαριστίες του, τόσο στην οικογένεια Παπαδάκου, όσο και στον Σύλλογο Ποταμιτών Τορόντο και ιδιαίτερα στην πρόεδρό του κ. Καλλιόπη Νικολακάκου, «η οποία -όπως επισημαίνει ο Π. Παπαδάκος- σε κάθε μας εκδήλωση είναι αρωγός».

Ο κ. Παπαδάκος προτρέπει, επίσης, όσους μπορούν να προσφέρουν βοήθεια στα Γηροκομεία Σπάρτης και Γυθείου, στο Άσυλο Ανιάτων και όλα τα ιδρύματα που συντηρεί η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας Σπάρτης, καθώς και τα Νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων που χρειάζονται βοήθεια και στήριξη.

«Ας διαθέσουμε λόγο χρόνο για να τα επισκεφτούμε να τα αγκαλιάσουμε και να συμπαρασταθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη φροντίδα των ασθενών και των γερόντων. Χρειάζονται τη συμπαράσταση και την βοήθεια όλων μας», καταλήγει ο κ. Παπαδάκος.

panes1

panes2

panes3

panes4

Eνημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα