Εξόρμηση του ΕΟΣ Σπάρτης σε Βάρσοβα, Τρύπη, Σταυρό

Τρίτη, 18 Ιούνιος 2019 13:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξόρμηση του ΕΟΣ Σπάρτης σε Βάρσοβα, Τρύπη, Σταυρό

Πεζοπορία από την Αγία Ειρήνη (Βάρσοβα) σε παραδοσιακά μονοπάτια που πρόσφατα καθαριστήκαν και δεν είχαν περπατηθεί για περίπου 50 χρόνια οργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους της περιοχής. Η πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 5:30΄ μμ από την Αγία Ειρήνη(Βάρσοβα), ενώ η διαδρομή θα διέλθει από τον Κνακίωνα ποταμό, την Τρύπη, τον Σταυρό και θα καταλήξει στην Αγία Ειρήνη(Βάρσοβα). Η συνολική απόσταση της διαδρομής ανέρχεται σε  δύο ώρες περίπου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν το συντομότερο δυνατό με τον συντονιστή Παναγιώτη Παππά (τηλ. 6945832701). Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στις 5:00 μμ μπροστά από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Τα μονοπάτια
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους: Τρύπης, Πικουλιανίκων, Μυστρά, Ταϋγέτης(Μπαρσινίκου), Παρορίου, Αναβρυτής και Καλυβίων Σοχάς έχει ξεκινήσει το καθάρισμα παραδοσιακών μονοπατιών συνολικού μήκους περίπου 93 χιλιομέτρων για φυσιολατρικό, περιπατητικό και αθλητικό τουρισμό.

Τα 14 χωριά που συνδέουν τα μονοπάτια είναι: 1) Λογγάστρα, 2) Αγία Ειρήνη(Βάρσοβα), 3) Τρύπη, 4)Σταυρός, 5) Πικουλιάνικα, 6) Βλαχοχώρι, 7) Ταϋγέτη(Μπαρσινίκος), 8) Περγανταίικα, 9) Αναβρυτή, 10) Σοχά 11) Καλύβια Σοχάς, 12)Άγιος Ιωάννης, 13) Παρόρι και 14) Μυστράς.

Τα μονοπάτια αυτά είναι τμήματα των μονοπατιών που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής πριν κατασκευαστεί το σύγχρονο οδικό δίκτυο.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα