Το Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού στο α΄ κοιμητήριο Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 18 Ιούνιος 2019 15:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού στο α΄ κοιμητήριο Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 15 Ιουνίου ήταν το τελευταίο Ψυχοσάββατο του έτους, το αποκαλούμενο και Μέγα Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού.

Το απόγευμα ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον εσπερινό της Πεντηκοστής, που τελέστηκε στον ΙΝ Αγίου Γεωργίου του α΄ κοιμητηρίου Σπάρτης. Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο κ. Ευστάθιος  αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής της Πεντηκοστής, επισημαίνοντας ότι «την ημέρα αυτή η Αγία Εκκλησία μας εορτάζει τα γενέθλιά της». Ο σεβασμιώτατος υπογράμμισε το γεγονός ότι «η Εκκλησία άντεξε και ενισχύθηκε στα βάθη των αιώνων, παρά τους διωγμούς, επειδή είναι δημιούργημα του Θεού, ενώ προέτρεψε τους πιστούς να ενισχύουν το Σώμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την ενάρετη ζωή τους». Ολοκληρώνοντας την μεστή νοημάτων ομιλία του, ο κ. Ευστάθιος  μίλησε για την λιτανεία στους χώρους του κοιμητηρίου, ευχόμενος για τους κεκοιμημένους «ανάπαυση των ψυχών τους και για τους παρευρισκόμενους να είναι τα τέλη της ζωής τους ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά».

Αμέσως μετά, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δ. Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιερής εικόνας της Πεντηκοστής στους χώρους του κοιμητηρίου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση προς ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων.

Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής ο σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον απερχόμενο δήμαρχο Δ. Σπάρτης κ. Βαγγέλη Βαλιώτη και τον νέο δήμαρχο κ. Πέτρο Δούκα, την Φιλαρμονική του Δήμου για την άψογη -όπως πάντα- παρουσία της καθώς και τους πιστούς που με ευλάβεια συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα