Π. Δούκας για κρίση: «Φώναζα από το 2009 ότι θα έχουμε οξύτατο πρόβλημα»

Η σπόντα για τις δηλώσεις Γιούνκερ

Παρασκευή, 21 Ιούνιος 2019 13:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Π. Δούκας για κρίση: «Φώναζα από το 2009 ότι θα έχουμε οξύτατο πρόβλημα»

 «Έξω από τα δόντια» τα είπε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σπάρτης και πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή. «Φώναζα ότι θα έχουμε οξύτατο πρόβλημα στην οικονομία μετά το 2009 και θεωρήθηκαν γραφικά τα όσα έλεγα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Είχα πει σε οξύτατους τόνους στη Βουλή ότι δεν μπορεί να εισπράττουμε 50 και να ξοδεύουμε 90 και δεν σκοτιζόταν κανείς. Είχα γίνει ο κακός και ο γραφικός της παρέας. Δημοσιοποιήθηκαν και κάποιες επιστολές που είχα στείλει και στη δική μας την κυβέρνηση που έλεγα ότι θα έχουμε ένα οξύτατο πρόβλημα μετά το 2009 και πάλι θεωρήθηκαν γραφικά τα όσα έλεγα», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Επίσης, ο κ. Δούκας υπογράμμισε ότι «ήμουν στην μειοψηφία όταν έλεγα ότι χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερο συμμάζεμα στις δαπάνες, είχα γίνει ο κακός της παρέας και το πλήρωσα αυτό. Αν ήταν στην εντελώς δική μου αρμοδιότητα θα έκανα παραπάνω όσον αφορά την περικοπή των δαπανών και τη μείωση κάποιων φόρων. Την δική μου περίοδο το έλλειμμα έπεσε από το 8,3% το 2004, στο 3,2% όταν παρέδωσα το 2007. Για κάθε προσπάθεια που γινόταν για περικοπή δαπανών, η αντιπολίτευση ξεσηκωνόταν».

«Ό,τι θυμάται, χαίρεται ο καθένας»
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τα greek statistics, ο κ. Δούκας έθεσε τα γεγονότα και τις εξελίξεις στη σωστή τους διάσταση: «Ό,τι θυμάται, χαίρεται ο καθένας. Στην δική μου περίοδο 2004-2007 κάναμε την πρώτη μεγάλη απογραφή σε συνεργασία με τις Αρχές της ΕΕ, με δική μου πρωτοβουλία για να δούμε πως έχουν τα οικονομικά. Βρήκαμε λογιστικές αποκλίσεις των 39 δις ευρώ από αυτά που είχαμε παραλάβει. Την περίοδο 2004- 2007 έγινε ένα αυστηρότατο νοικοκύρεμα σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της ΕΕ».

Τέλος, ο κ. Δούκας συμπλήρωσε: «Για την περίοδο 2004-2007, αυτά που λέει ο κ. Γιούνκερ είναι αέρας κοπανιστός γιατί μαζί με τις δικές του υπηρεσίες βγάλαμε αυτά που έπρεπε να βγουν ως πραγματικότητα. Πιο πριν είχαν γίνει τα διάφορα θέματα και μου φαίνεται περίεργο ότι δεν αναφέρει τίποτα για το τι γινόταν μέχρι το 2004. Όλα αυτά τα οποία αναφέρει και τα μπερδεύει ο ίδιος στο μυαλό του, αφορούσαν μέχρι το 2004 και σε συνεργασία με τις δικές του υπηρεσίες έγινε η περίφημη απογραφή για την οποία κατηγορηθήκαμε αλλά δεν γινόταν αλλιώς γιατί θα έσκαγαν».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα