Γιαννάκου και Μαριόλης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ!

Τι συμβολίζει η επιλογή τους από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Παρασκευή, 21 Ιούνιος 2019 18:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γιαννάκου και Μαριόλης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ!

Με υψηλούς συμβολισμούς, αλλά και τον αέρα της ανανέωσης που επικρατεί στα  ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ανακοινώθηκαν τα πρόσωπα που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, που τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου, και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη ο οποίος θα βρίσκεται στην τελευταία τιμητική 12η θέση, στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν:

Στη 2η θέση η Λάκαινα πρώην υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου «συμβολίζοντας την ενότητα και τη συνέχεια της Νέας Δημοκρατίας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην 3η θέση ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ως επικεφαλής των συμβούλων του κ. Μητσοτάκη, μετείχε ενεργά στην κατάρτιση της πρότασης Συνταγματικής Αναθεώρησης της Νέας Δημοκρατίας.

Στην 4η θέση ο πολιτικός ερευνητής και αναλυτής, Διδάκτορας δημοσίων πολιτικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάκης  Θεοδωρικάκος.

Στην 5η θέση ο Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος έχει βραβευθεί για τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις.

Στην 6η θέση ο πρόεδρος της Δράσης και Οικονομολόγος, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Στις υπόλοιπες έξι θέσεις -στις λεγόμενες μη εκλόγιμες- ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλησε μεταξύ άλλων να εκπέμψει και τη μείζονα σημασία που προσδίδει στην αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος Υγείας.

Στην 7η θέση βρίσκεται η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας και διακεκριμένη πνευμονολόγος κ. Μίνα Γκάγκα και στην 9η θέση ο δρ. Ανάργυρος Μαριόλης, διευθυντής του κέντρου Υγείας Αρεόπολης, ο οποίος ανακηρύχθηκε καλύτερος οικογενειακός γιατρός της Ευρώπης για το 2019.

Στην 8η θέση βρίσκεται η κ. Κωνσταντίνα Μπότσιου, Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και πρώην Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τέλος, στην 10η και 11η θέση είναι οι κκ Βασιλικής Λοΐζου και Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου. Η κ. Λοίζου, στέλεχος με πορεία στη Δημόσια Διοίκηση και η κ. Τριανταφυλλοπούλου, επαγγελματίας στον κλάδο του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα.

Ποια είναι η Μαρ. Γιαννάκου
H Μαριέττα Γιαννάκου γεννήθηκε στο Γεράκι Λακωνίας. Τελειώνοντας το σχολείο, εισάγεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην Ιατρική, ειδικεύεται στην ψυχιατρική ενώ συνεχίζει τις σπουδές της στο Βέλγιο. Μετά το 1974 ξεκινά ενεργά την πολιτική της δραστηριότητα. Το 1975 ορίζεται Γενική Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ, το 1979 μέλος της Διοικούσης Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και το 1981-1982 Οργανωτική Σύμβουλος του Προέδρου του Κόμματος. Το 1990 ορίζεται Υπουργός Υγείας και το 2004 Υπουργός Παιδείας. Ως Υπουργός Παιδείας η Μαριέττα Γιαννάκου προώθησε το 2006 αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες προέβλεπαν μεταξύ άλλων αναπροσαρμογή του πανεπιστημιακού ασύλου, καθορισμό ανώτατου χρονικού ορίου φοίτησης και καθολική ψηφοφορία των φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπηρέτησε τέσσερις φορές μέχρι σήμερα: Δύο πλήρεις θητείες (1984-89 και 2009-14) και δύο που διεκόπησαν επειδή κλήθηκε να υπηρετήσει σε δημόσιες θέσεις στην Ελλάδα (ως βουλευτής και Υπουργός). Οι θεμελιώδεις αρχές που κατευθύνουν την πολιτική της σκέψη είναι η συμβολή της ευρωπαϊκής ενοποίησης στην εμπέδωση της ειρήνης, της δημοκρατίας και της προόδου στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, και βεβαίως στην Ελλάδα, η διαμόρφωση αποτελεσματικότερων πολιτικών, η συνοχή και αλληλεγγύη των κρατών της ΕΕ και η δημοκρατική λειτουργία των οργάνων της. Έχει τιμηθεί με πληθώρα διακρίσεων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ποιος είναι ο Αν. Μαριόλης
Γεννήθηκε το 1972. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου ανακηρύχθηκε Διδάκτορας με βαθμό Άριστα. Το 2003 ίδρυσα το 1ο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στην Ελλάδα στο Βύρωνα Αττικής, το οποίο λειτούργησε και διηύθυνε έως το 2010, οπότε και επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, όπου διατελεί μέχρι σήμερα διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Μάνης στη Λακωνία. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής. Το 2016 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για τη κοινωνική του προσφορά και το 2019 από τον Οργανισμό WONCA EUROPE ως Καλύτερος Γενικός Ιατρός της Ευρώπης για το έργο μου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

«Αποδέχθηκα την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, γιατί μέσα στην ανομβρία που μας περιβάλλει, ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι δεν είναι μάταιος ο αγώνας για μία ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα», αναφέρει ο κ. Μαριόλης.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα