Χαιρετίζει την αποκατάσταση ιστορικού ναού στην Απιδιά ο Δ. Ευρώτα

Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2019 16:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χαιρετίζει την αποκατάσταση ιστορικού ναού στην Απιδιά ο Δ. Ευρώτα

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχτηκε ο Δήμος Ευρώτα την είδηση της ένταξης του έργου αποκατάστασης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Απιδιά. Το έργο, με προϋπολογισμό 1.035.400 ευρώ, θα υλοποιηθεί ύστερα από απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη. Ειδικότερα, το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014-2020 στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο «Ενίσχυση της ελαστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς (αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία)» στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

«Η συντήρηση κι η ανάδειξη του ΙΝ Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα μΧ, αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας κι ως εκ τούτου τέθηκε ανάμεσα στις προτεραιότητες της παρούσας Δημοτικής Αρχής, καθώς αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην τουριστική προβολή του Δήμου Ευρώτα», σημειώνει ο Δ. Ευρώτα.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα