Ο κύβος ερρίφθη επίσημα για νέο Νοσοκομείο Σπάρτης! (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την κατασκευή του ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Στη Βαμβακού έγιναν οι εξαγγελίες του προέδρου Ανδ. Δρακόπουλου

Δευτέρα, 15 Ιούλιος 2019 14:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο κύβος ερρίφθη επίσημα για νέο Νοσοκομείο Σπάρτης! (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Το όραμα και αίτημα ετών από αρχές, φορείς και κατοίκους της Λακωνίας για κατασκευή νέου Νοσοκομείου στη Σπάρτη αποκτά «σάρκα κι οστά» και θα φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στη μνήμη του αείμνηστου εφοπλιστή-επιχειρηματία από τη Βαμβακού!

Το Σάββατο (13/7), ο πρόεδρος του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, από τη Βαμβακού, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Επιστροφή στις Ρίζες» για την αναβίωση του χωριού του Πάρνωνα, ανακοίνωσε επίσημα τη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος για τη δημιουργία εξ’ αρχής νέου νοσοκομείου στη Σπάρτη, δίπλα στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις! Μια ιστορική εξαγγελία, που εμπεριέχει προφανή συμβολισμό, καθώς επιλέχθηκε να γίνει από τον τόπο καταγωγής του Σταύρου Νιάρχου. Έτσι, ο κρίσιμος τομέας της Υγείας στη Λακωνία εισέρχεται, επιτέλους, σε νέα εποχή, προσαρμοσμένη στις αυξημένες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, καθώς το νέο νοσοκομείο αναμένεται να πληροί υπερσύγχρονες προδιαγραφές και χαρακτηριστικά, προσφέροντας υπηρεσίες που οι ντόπιοι και οι επισκέπτες αναζητούν εκτός των συνόρων του νομού.

Για την παραπάνω εξέλιξη, που είχε μπει σε τροχιά το προηγούμενο διάστημα, είχατε ενημερωθεί από τον «Λακωνικό Τύπο» (ήδη από τις 22 Ιουνίου και 26 Ιουνίου 2019), σε ρεπορτάζ για την επίσκεψη του διακεκριμένου Ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο στη Σπάρτη. Ο διάσημος και πολύπειρος μηχανικός, γνωστός στην Ελλάδα και ως ο δημιουργός του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα είναι εκείνος που θα αναλάβει τον σχεδιασμό της νέας νοσηλευτικής μονάδας στη Σπάρτη.

Ανάδειξη και
του μουσείου Σπάρτης
Επίσης, ο κ. Δρακόπουλος ανακοίνωσε ότι πάλι με τη συμβολή του Ρέντσο Πιάνο και σε συνεργασία με τη νέα υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, θα γίνουν εργασίες ανάδειξης του υπάρχοντος αρχαιολογικού μουσείου της Σπάρτης.

Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο νέος δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α..

Νίκας: «Με σεβασμό στις παραδόσεις και με
το βλέμμα στραμμένο στο σήμερα και το αύριο»
Σε δήλωσή του, ο Π. Νίκας ανέφερε: «Το Σάββατο το βράδυ, παρευρέθηκα στις εκδηλώσεις, τις οποίες διοργάνωσε το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” στο ιστορικό ορεινό χωριό Βαμβακού, στον Πάρνωνα, τόπο καταγωγής του εθνικού ευεργέτη Σταύρου Νιάρχου! Η “Επιστροφή στις Ρίζες” ήταν το κύριο θέμα των εκδηλώσεων, οι οποίες ήταν πράγματι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, με τη συμμετοχή πολλών και σημαντικών ανθρώπων από διάφορους τομείς. Έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την αναζήτηση τρόπων αναζωογόνησης και αναβίωσης ορεινών χωριών, με σεβασμό στις παραδόσεις αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στο σήμερα και το αύριο!»

Δούκας: «Θερμά συγχαρητήρια
στο Ίδρυμα, θα είμαστε δίπλα τους»
Ένθερμος υποστηρικτής του πολλαπλού εγχειρήματος που αναλαμβάνει το Ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» για την αναβίωση της Βαμβακούς, την κατασκευή νέου νοσοκομείου και τη χρηματοδότηση του νέου μουσείου στη Σπάρτη, στέκεται και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο οποίος σε δήλωσή του υπογράμμισε τα εξής: «Θερμά συγχαρητήρια στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την εξαιρετική εκδήλωση στη Βαμβακού και για όλο το Vamvakou Revival Project, που θα λειτουργήσει και σαν οδηγός ζωντάνιας και επανακατοίκησης και για άλλα όμορφα χωριά!

Επίσης, θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες για την ανάληψη του σχεδιασμού (από τον Renzo Piano) και της χρηματοδότησης της κατασκευής νέου υπερσύγχρονου Νοσοκομείου Σπάρτης, δίπλα στο παλιό!

Και για τη απόφαση του Ιδρύματος για τη χρηματοδότηση της ανακατασκευής του παλαιού αρχαιολογικού Μουσείου, ώστε να μπορούν οι χιλιάδες επισκέπτες να απολαμβάνουν τη αρχαία Σπαρτιατική κληρονομιά, μέχρι να υλοποιηθεί κάποια πιο μόνιμη και σύγχρονη και επαρκής λύση!

Και για την απόφαση του Ιδρύματος να χρηματοδοτήσει, τη κατασκευή μιας μοναδικής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Σχολής Αγιογραφίας, μαζί με τον ακούραστο Δεσπότη μας!

Θα είμαστε δίπλα τους!»


Παρακολουθήστε όλη την εκδήλωση στο παρακάτω video

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος