Αυτόματους απινιδωτές σε Μολάους και Νεάπολη εγκαθιστά ο Δ. Μονεμβασίας

Η χρήση σε έκτακτα περιστατικά

Τρίτη, 16 Ιούλιος 2019 16:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αυτόματους απινιδωτές σε Μολάους και Νεάπολη εγκαθιστά ο Δ. Μονεμβασίας

Σεμινάριο εκπαίδευσης δέκα κατάλληλα επιλεγέντων εθελοντών  στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιουλίου στο δημοτικό κατάστημα ΔΕ Ασωπού στα Παπαδιάνικα. Η συγκεκριμένη ενημερωτική δράση ήρθε μετά την προμήθεια δύο αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (ΑΕΑ) από τον Δήμο Μονεμβασίας.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας σε συνεργασία με την  Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ) της οποίας οι Εκπαιδευτές είναι Επαγγελματίες Υγείας, πιστοποιημένοι στην Εκπαίδευση της διδασκαλίας Ενηλίκων, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council - ERC).

Οι δύο απινιδωτές θα εγκατασταθούν στο Δημαρχείο Μολάων και στο Δημοτικό Κατάστημα της ΔΕ Βοιών στη Νεάπολη και θα χρησιμοποιηθούν για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής σε δημόσιους χώρους (εκτός Νοσοκομείου), από πιστοποιημένους ανανήπτες (μη επαγγελματίες υγείας) και μέχρι να φθάσει η εξειδικευμένη βοήθεια.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα συμπεριλάβει τις ακριβείς διευθύνσεις της τοποθέτησης των απινιδωτών στον Εθνικό Διαδικτυακό Χάρτη, στον οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε πολίτης (δημότης ή επισκέπτης) και θα μπορεί να ενημερώνεται για την ύπαρξή τους στην περιοχή που βρίσκεται.

Ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, τους εκπαιδευτές της και όλους όσους βοήθησαν να υλοποιηθεί με επιτυχία το σεμινάριο.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα