Οι έμποροι της Πελοποννήσου διεκδικούν από την κυβέρνηση

  

Πέμπτη, 18 Ιούλιος 2019 17:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι έμποροι της Πελοποννήσου διεκδικούν από την κυβέρνηση

Την ετήσια τακτική γενική της συνέλευση πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ), το διήμερο 13 - 14 Ιουλίου στην Πάτρα.

Τις εργασίες της συνέλευσης χαιρέτισαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προσόδων και Τοπικής Οικονομίας Πατρέων Παναγιώτης Μελάς, ο ταμίας της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας (ΟΕΒΕΣΝΑ)  Ταξιάρχης Κάππας, η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας Γιώτα Παναγοπούλου, καθώς και πρόεδροι και αντιπρόσωποι της ΟΕΕΣΠ από την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

Συζητήθηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του έτους 2018 και υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία, «επισφραγίζοντας έτσι το έργο και τους διαρκείς αγώνες της Ομοσπονδίας για την προάσπιση των συναδέλφων εμπόρων και της μικρομεσαίας επιχείρησης», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της ΟΕΕΣΠ Γεώργιος Βαγενάς αναφέρθηκε στις θέσεις - προτάσεις της Ομοσπονδίας για τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων, το ασφαλιστικό, τον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι οποίες και θα κατατεθούν σε συναντήσεις της Ομοσπονδίας με τον πρωθυπουργό και τους νεοεκλεγέντες υπουργούς. Επίσης, ο κ. Βαγενάς εισηγήθηκε την έκδοση πέντε ψηφισμάτων, τα οποία και αποδέχτηκε η  συνέλευση, ως ακολούθως:
1. Συνταγματική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας – Καμία Κυριακή ανοικτά τα καταστήματα, πλην των τριών Κυριακών των εορτών.
2. Άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας έως ότου βρεθεί η μόνιμη λύση της απόθεσής τους.
3. Υπέρ της παραμονής της Νομικής Σχολής στην Πάτρα – Συνεργασία με άλλους φορείς για κοινούς αγώνες.
4. Προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
5. Παρεμβάσεις για την χάραξη της ΕΟ Πατρών-Πύργου-Τσακώνας – Προτάσεις Εμπορικού & Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου Δήμου Δύμης.

Τέλος, αποδόθηκε πλακέτα τιμής ένεκεν στην επί 25 έτη γραμματέα της Ομοσπονδίας κα Δόξα Αηδονίδου, ως ελάχιστη αναγνώριση για την αγαστή συνεργασία και την πολύτιμη προσφορά της.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα