Σύλληψη αλλοδαπών στη Βάθεια για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα

Η συνδρομή του ΚΥ Αρεόπολης

Τρίτη, 23 Ιούλιος 2019 12:45 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σύλληψη αλλοδαπών στη Βάθεια για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα

Τα σχέδια για παράνομη έξοδο από τη χώρα 68 αλλοδαπών ματαίωσε η Λιμενική Αρχή Γυθείου, το απόγευμα της Κυριακής 21/7.

Η ομάδα των αλλοδαπών εντοπίστηκε πλησίον του οικισμού Βάθειας Δήμου Ανατολικής Μάνης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης, η οποία ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές. Στο σημείο μετέβησαν δύο περιπολικά οχήματα του Λιμενικού, ενώ απέπλευσε περιπολικό σκάφος προς τη θαλάσσια περιοχή της Βάθειας για τυχόν παροχή συνδρομής. Σε συνεργασία με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αερόπολης, εντοπίστηκαν στην αρχική θέση, όπως επίσης και στην Αρεόπολη, οι συνολικά εξήντα οκτώ αλλοδαποί, σύμφωνα με μαρτυρίες των οποίων επρόκειτο να επιβιβαστούν σε ιστιοφόρο σκάφος με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Ακολούθησαν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από τρία περιπολικά σκάφη, τα οποία εντόπισαν τελικά το ιστιοφόρο σκάφος φέρον έγγραφο εθνικότητας Delaware. Το ιστιοφόρο οδηγήθηκε στον όρμο Πόρτο Κάγιο, όπου αγκυροβόλησε ασφαλώς, ενώ συνελήφθη ο 30χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του, φερόμενος ως διακινητής των αλλοδαπών. Το σκάφος κατασχέθηκε.

Η συνδρομή του ΚΥ Αρεόπολης
Στον τόπο της επιχείρησης του Λιμενικού έσπευσαν από τις πρώτες στιγμές γιατροί και προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης για την παροχή βοήθειας.

Πρωταγωνιστής για άλλη μια φορά ήταν ο διευθυντής του ΚΥ, γενικός ιατρός της χρονιάς στην Ευρώπη, κ. Ανάργυρος Μαριόλης, ο οποίος με δημόσια ανάρτησή του εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους συμμετείχαν στην παροχή περίθαλψης και συγκεκριμένα, στους εφημερεύοντες ιατρούς κκ Άσπα Μαντά και Ράνια Γούση, στη νοσηλεύτρια κ. Ευδοξία Στάγκου και στον οδηγό του ασθενοφόρου κ. Ανδρέα Σπυρόπουλο.

Ο ίδιος έγραψε επίσης για το περιστατικό: «Μέσα σε αυτά τα ευχαριστώ θα κάνω για άλλη μια φορά ιδιαίτερη μνεία σε εκείνες τις Μανιάτισσες, που κάθε φορά σε αντίστοιχα περιστατικά σπεύδουν να συνδράμουν στο έργο μας με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν για διατροφή και ένδυση και ειδικότερα για τα μωρά».

Φωτό: Αν. Μαριόλης / ΚΥ Αρεόπολης

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα