Εγκαίνια ιερού ναού στην Κατσαρού Σπάρτης

Την Κυριακή 28 Ιουλίου

Παρασκευή, 26 Ιούλιος 2019 21:34 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εγκαίνια ιερού ναού στην Κατσαρού Σπάρτης

Τα θυρανοίξια νέου ναού, που αποτελεί δωρεά των Λακώνων ομογενών Παναγιώτη Παπαδολιά και της συζύγου του Βασιλικής (το γένος Ψυχόπαιδα), θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Κυριακής 28 Ιουλίου και ώρα 7.15΄ πμ, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, ο οποίος θα πλαισιώνεται από ιερείς της ευρύτερης περιοχής.

Ο νεόδμητος ιερός ναός βρίσκεται στην περιοχή Κατσαρού Δ. Σπάρτης (μεταξύ Γούναρη, Καταγιάννη κι Αμυκλών) και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο, στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη και στον Άγιο Φανούριο. Βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο του χωριού, στη διασταύρωση προς Γούναρη και Κάτω Αγιάννη (Καταγιάννη).

Ο ναός κατασκευάστηκε σε χρόνο που συνιστά ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Το έργο ξεκίνησε μόλις στα μέσα του περασμένου Απριλίου και υλοποιήθηκε με γοργούς ρυθμούς σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών!

«Ήταν ένα όνειρο και στόχος που ήθελα να πραγματοποιήσω εδώ και πολλά χρόνια στον τόπο μου», δήλωσε στον «Λακωνικό Τύπο» η κ. Βασιλική Παπαδολιά, η οποία εμπνεύστηκε τη δημιουργία της μικρής εκκλησίας και ήταν αυτή που ανέλαβε τον συντονισμό και την επιτήρηση των εργασιών.

Εκτός από τον εορτασμό των τιμώμενων Αγίων, στο εκκλησάκι θα τελείται η Θεία Λειτουργία της Κυριακής μια φορά τον μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti