Ν. Κρητικός: «Να αφήσουμε πίσω ό,τι αποτελεί πια παρελθόν»

Συνεργασία, σύνεση, συνέπεια, γνώση και ρεαλισμός

Δευτέρα, 29 Ιούλιος 2019 13:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ν. Κρητικός: «Να αφήσουμε πίσω ό,τι αποτελεί πια παρελθόν»

Πρώτες ημέρες στη Βουλή για τον νεοεκλεγέντα Λάκωνα βουλευτή της ΝΔ, Νεοκλή Κρητικό, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να μην αφήσει ούτε μια ημέρα να πάει χαμένη. Οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής είναι συνεχείς, αλλά το ίδιο έντονες είναι και οι επαφές του Λάκωνα βουλευτή με υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης, προκειμένου αρχικά να ενημερωθεί για τις επιμέρους πολιτικές, αλλά και για τα πραγματικά δεδομένα που παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αποτελεί πιστεύω τού Ν. Κρητικού -και το έχει εφαρμόσει στην έως τώρα επιστημονική του πορεία- ότι «η σωστή και έγκυρη ενημέρωση και γνώση, είναι αυτή που σε οδηγεί εκ του ασφαλούς σε ολοκληρωμένες προτάσεις και αποτελεσματικές λύσεις».

Στα πλαίσια αυτά ήδη συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, υπό την υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως, με θέμα την μεταφορά της έδρας της Νοσηλευτικής Σχολής από τη Σπάρτη στην Τρίπολη. «Από την ενημέρωση της υπουργού έγινε φανερό, πως στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης κινήθηκαν, είτε πολιτικά υστερόβουλα, είτε με ελλιπή και με σημαντική καθυστέρηση ενημέρωση προς την κοινωνία και τους φορείς της Λακωνίας, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος αφενός και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αποσπασματικά και σε λανθασμένη βάση αφετέρου», επισημαίνει ο κ. Κρητικός.

Επίσης, ο βουλευτής συμμετείχε σε συνάντηση-ενημέρωση και στο Υπουργείο Υγείας υπό τον υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια. Το ζήτημα της Υγείας στη Λακωνία είναι αυτονόητο πως θα βρίσκεται συνεχώς στην κορυφή του ενδιαφέροντος του Ν. Κρητικού, καθώς αφενός το έχει υπηρετήσει και το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα και αφετέρου «το δικαίωμα στην Υγεία αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα και κατεπείγοντα θέματα για όλους τους Λάκωνες», σημειώνει ο ίδιος.

Στο θέμα αυτό, ο βουλευτής αναμένεται να επανέλθει σύντομα, με συγκεκριμένες προτάσεις και ενέργειες, αφού πιστεύει ακράδαντα πως «το ζήτημα της Υγείας στη Λακωνία πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι αποσπασματικά και κατά περίπτωση, αλλά δυναμικά, με πρακτικά, ολοκληρωμένα και στέρεα για το μέλλον βήματα. Τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών, θα είναι να αφήσει για πάντα πίσω η Λακωνία, μίζερες, αποσπασματικές και με προσωποπαγή χαρακτηριστικά πρακτικές, των οποίων το αποτέλεσμα το ζούμε σήμερα».

Όπως σημειώνει ο κ. Κρητικός, «σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να αφήσουμε πίσω το παρελθόν (το οποίο εξάλλου το κρίνει η ιστορία) και με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μας, να προχωρήσουμε με συνεργασία, σύνεση, συνέπεια, ορθολογισμό και γνώση. Αυτή η πολιτική αποτελεί και την αναγκαία και ικανή συνθήκη να ξεφύγει η Λακωνία μας από το βάλτωμα, να γίνει πρωταγωνίστρια από κομπάρσος. Σε αυτήν την προσπάθεια και προς αυτήν την κατεύθυνση θα αγωνιστεί δίνοντας όλες του τις δυνάμεις».

Στη δήλωσή του ο Ν. Κρητικός αναφέρει επίσης τα εξής: «Έχω την τιμή και την ευθύνη να συγκαταλέγομαι στους νέους βουλευτές του νέου Κοινοβουλίου και μαζί με τους Λάκωνες κοινοβουλευτικούς, που πιστεύω ότι οφείλουμε να έχουμε την ίδια αγωνία αλλά και την ίδια λογική για τον τόπο μας. Από την πλευρά μου διαβεβαιώνω ότι θα αγωνιστώ ώστε κάθεΛάκωνας, να κερδίσει ότι δικαιούται και αξίζει»

Συνεχίζοντας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε αυτήν την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της σταθερής ευημερίας ήταν και οι προεκλογικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που φάνηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες ήδη έχουν εντυπωσιάσει και αγκαλιασθεί από την ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας προσδοκία για καλύτερες μέρες. Πρωτοβουλίες με προοπτική να αλλάξουμε τη χώρα, να την βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης, με νέες θέσεις εργασίας, να ξεφύγουμε μπροστά, να δώσουμε δικαίωμα στους Έλληνες να αισθάνονται ασφαλείς, ισότιμοι, υπερήφανοι για την καταγωγή τους. Η κυβέρνηση έδωσε γραφή νέου ήθους, νέου ύφους και προσήλωση στο στόχο για την Ελλάδα που Αξίζουμε!

Αυτό υπέδειξε η ισχυρή λαϊκή εντολή και είναι η πραγματική ευκαιρία για να θεμελιώσουμε την πρόοδο και την ανάπτυξη, μακριά από λαϊκισμούς και αφορισμούς. Η αρχή έγινε σε όλα τα επίπεδα. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα. Από εμάς εξαρτάται να εμπνεύσουμε, να πείσουμε και να πετύχουμε τα καλύτερα, τα δικαιότερα, χωρίς στείρους τοπικισμούς και έξω από ανούσιους προσωπικούς ανταγωνισμούς και επιδιώξεις.

Η Υγεία (Νοσοκομεία, ΚΥΥ, ΕΚΑΒ), η Εκπαίδευση (σε όλες τις βαθμίδες, Εκπαιδευτικοί), η Ασφάλεια των πολιτών, η Παραγωγή (ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα, κόστος, προστασία), η Εργασία (εξασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία, αξιοπρέπεια) οι Επενδύσεις (τουρισμός, μεταποίηση) είναι τομείς που πρέπει να αντιμετωπιστούν στη βάση και με την λογική ενός ενιαίου σχεδίου που θα εναρμονίζεται τόσο με τις ανάγκες και τα οράματα των Λακώνων, όσο και με το κεντρικό σχέδιο ανόρθωσης της χώρας μας. Η Λακωνία θα είναι διακριτό μέρος αυτού του σχεδίου με ακαταμάχητο δικαίωμα».

Τέλος, όσον αφορά τις άμεσες ενέργειές του βουλευτή Νεοκλή Κρητικού, σε προτεραιότητα θα είναι οι επαφές του με τους πολίτες της Λακωνίας, όχι μόνο με εκείνους που τον τίμησαν με την ψήφο τους, στέλνοντάς τον εκπρόσωπό τους στη Βουλή, αλλά με όλους τους Λάκωνες. «Αυτή την ώρα δεν περισσεύει κανένας! Μέσω της πολιτικής - και όχι της παραπολιτικής - θα ανακτήσει η Λακωνία το χαμένο έδαφος, με σχέδιο, μελέτη, ψυχραιμία και σθένος.

Τώρα που οι εκλογές τελείωσαν και η λαϊκή ετυμηγορία έδωσε ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία, είναι η ώρα να δώσουμε όλοι τα χέρια και με ενότητα, συνεργασία, σύνεση και ρεαλισμό, να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι για να σηκώσουμε τη Λακωνία ψηλά, δίνοντας της την ανάπτυξη που αξίζει! Πάμε λοιπόν όλοι μαζί για την Λακωνία που μας αξίζει!», καταλήγει ο Λάκωνας βουλευτής.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών