Αυτοί θα είναι οι αντιδήμαρχοι του Π. Δούκα στον Δ. Σπάρτης

Για πρόεδρος του ΔΣ προτείνεται ο Σπ. Μοιράγιας

Τετάρτη, 31 Ιούλιος 2019 16:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αυτοί θα είναι οι αντιδήμαρχοι του Π. Δούκα στον Δ. Σπάρτης

Τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τις θέσεις των αντιδημάρχων στη νέα δημοτική θητεία γνωστοποίησε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας. Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την εξαγγελία της ανάθεσης καθηκόντων γενικού γραμματέα του Δ. Σπάρτης στην κ. Κωνσταντίνα Σακελλαράκου.


Αναλυτικά, ο κ. Δούκας προορίζει για αντιδημάρχους:

- Τον Μιχάλη Βακαλόπουλο, πτυχιούχο της Φαρμακευτικής Σχολής Πατρών, ο οποίος διατηρεί φαρμακείο στη Σπάρτη για πάνω από 20 χρόνια. Είναι Αναπληρωματικό Μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Έφορος των Εθνικών Ομάδων Παίδων  Μπάσκετ U14 και U15, Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και Μέλος του Δ.Σ. στο Παράρτημα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σπάρτης από το 2013 έως και το 2014.

- Τη Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου, πτυχιούχο Assoc. of Arts του Mt. Wachusett College, Massachusetts, εξουσιοδοτημένη NASD National Security Dealer (αδειούχο των αρχών των ΗΠΑ για χρηματιστηριακές πράξεις) και για επενδύσεις σε ακίνητα. Εργάστηκε στην John Hancock Investments στη Βοστώνη ως χρηματιστηριακός σύμβουλος. Από το 1987 έως σήμερα διατηρεί Κέντρο Ξένων Γλωσσών  στην Σπάρτη. Έχει διατελέσει  Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Μυστρά από το 2006 έως και το 2010.

- Τον Χρήστο Κανακάκο, απόφοιτο Λυκείου Σπάρτης και της Μέσης Σχολής Ηλεκτρονικών και αγρότη στο επάγγελμα. Έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 1994 μέχρι σήμερα ως Δημοτικός Σύμβουλος (ο αρχαιότερος Δημοτικός Σύμβουλος), και ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας (2004-5 και 2008-10)

- Τον Θανάση Καρλαύτη, Αστυφύλακα στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.ΚΕ.) Λακωνίας και απόφοιτο του Λυκείου Σπάρτης

Επαφές με Βαλιώτη-Αργειτάκο
για τη συμπλήρωση του «πάζλ»
Για τις δύο άλλες θέσεις αντιδημάρχων, ο κ. Δούκας θα έχει τις επόμενες μέρες ένα δεύτερο γύρο συζητήσεων με τους κκ Βαλιώτη και Αργειτάκο, ώστε να έχει την τελική απάντησή τους για τη διαθεσιμότητά τους και εναλλακτικές προτάσεις τους,

Σύμφωνα με τον νέο δήμαρχο Σπάρτης, οι αρμοδιότητες που θα ασκούν οι αντιδήμαρχοι θα καθορισθούν στη συνέχεια. Η διάρκεια της θητείας τους προβλέπεται από τον Νόμο να είναι κατ’αρχήν μονοετής. «Η αποτελεσματικότητα και η δυνατότητα του καθενός να βρίσκει λύσεις, θα κριθεί από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες. “Οι καιροί ού μενετοί”!», σημειώνει ο κ. Δούκας.

Εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι
Λόγω του μεγάλου όγκου των δράσεων που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή Δούκα και για να ελαφρυνθεί το έργο των αντιδημάρχων, ο κ. Δούκας αναφέρει ότι «εξετάζουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε δημοτικούς συμβούλους από όλους τους συνδυασμούς, ως εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους για ένα πλήθος από δράσεις (tasks)».

Αυτούς θα συνδράμουν συμπολίτες μας (αλλά και εθελοντές από όλη την Ελλάδα που θαυμάζουν τη Σπάρτη και θα θεωρούσαν τιμή τους να προσφέρουν), για να μπορέσουμε να παράγουμε αρτιότερο έργο σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα!», καταλήγει ο νέος δήμαρχος Σπάρτης.

Μοιράγιας εκ νέου
για πρόεδρος του ΔΣ Σπάρτης
Για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Δούκας θα προτείνει τον Σπύρο Μοιράγια, πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος και ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης από το 2014 έως και το 2019.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα