Απάτες από δήθεν αλληλέγγυους των ΑμεΑ στη Λακωνία

Η συμβουλή του Π. Αλεξανδράκη

Τετάρτη, 31 Ιούλιος 2019 19:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απάτες από δήθεν αλληλέγγυους των ΑμεΑ στη Λακωνία

Κρούσματα παραπλάνησης κι εξαπάτησης πολιτών από πλανόδιους, υποτιθέμενους αρωγούς ατόμων με αναπηρία παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές της Λακωνίας. Όπως αναφέρει ο τέως πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας, κ. Παναγιώτης Αλεξανδράκης, «φαίνεται πως η κερδοφορία των επιχειρήσεων των επιτήδειων που συγκεντρώνουν χρήματα, για κάποιο δήθεν “αγαθοεργή” σκοπό, είναι τόσο μεγάλη, που έχει προκαλέσει αύξηση του αριθμού των ομάδων τους, και πύκνωση των εμφανίσεών τους σε όλη την ελληνική επικράτεια, όχι μόνο κατά τις περιόδους των γιορτών, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους».

Ο ίδιος προσθέτει: «Το σημαντικότερο για να πάψει αυτό το θλιβερό φαινόμενο είναι η ενημέρωση κάθε ανθρώπου για την περίπτωση εξαπάτησής τους, ώστε κανείς να μην τους δίνει χρήματα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα πάψει να είναι επικερδής η επιχείρησή τους. Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να καταγγέλλεται το συμβάν στην αστυνομία, για να ελέγχεται η περίπτωση παράβασης του Νόμου περί Εράνων και Λαχειοφόρων Αγορών. Όλοι οι Άνθρωποι που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν, μπορούν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο της διπλανής πόρτας του οποίου τις ανάγκες γνωρίζουν καλύτερα ή να ενισχύσουν το αγαθό έργο των φορέων κοινωνικής δράσης της περιοχής τους, των φορέων ΑμεΑ, των δομών της εκκλησίας μας, των οποίων το έργο είναι γνωστό και εύκολα διαπιστώνεται.

Μη δίνετε χρήματα σε αγνώστους, ακόμα και αν σας δίνουν επίσημο και έγκυρο παραστατικό, διότι δεν είναι δυνατό να ελέγξετε το αν τελικά τα χρήματα σας θα φτάσουν στο φορέα τον οποίο οι πλανόδιοι επικαλούνται».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti