Επαινεί και συγχαίρει το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος ο Δικηγορικός Σπάρτης

Για την εξαγγελία των πρόσφατων δωρεών

Παρασκευή, 02 Αύγουστος 2019 13:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επαινεί και συγχαίρει το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος ο Δικηγορικός Σπάρτης

Τις δημόσιες ευχαριστίες του απευθύνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αφορμή την ανακοίνωση των πρόσφατων δωρεών για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στη Σπάρτη και ανάδειξη του υφιστάμενου αρχαιολογικού μουσείου της πόλης.

Αναλυτικά, η ευχαριστήρια ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης χαίρεται και επαινεί το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», για τις προγραμματισμένες σημαντικές του προσφορές προς την Λακωνία και τους Λάκωνες.

Το βαθιά πατριωτικό και κοινωνικό εγχείρημα που ήδη επιτελείται στην πατρώα γη της οικογενείας Νιάρχου στην Βαμβακού Λακωνίας και η εξαγγελία των δωρεών για νέο Νοσοκομείο στην Σπάρτη και ανάδειξη του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης, θα καταγραφούν ως ιστορικές προσφορές και ξεχωριστά έργα τιμής και αλήστου μνήμης ενός σημαντικού Λάκωνα, του Σταύρου Νιάρχου.

Πατρογονική γη και δωρεά δεν είναι ασύμπτωτες έννοιες, αντίθετα συνιστούν ερμηνευτικό σχήμα της διαχρονικότητας του Ελληνισμού. Η πάτριος γη, η κιβωτός αυτή της εθνικής συνείδησης, ενέπνεε και καθοδηγούσε τη δράση των τέκνων της. Ο νόστος, υπό οιανδήποτε έννοια, κινούσε δυνάμεις προς την δημιουργία, το παγκόσμιο αυτό όνειρο της προόδου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης απηχώντας το φρόνιμα των μελών του και ακόμα πιο ’κει το συλλογικό φρόνιμα των Λακώνων και γνωρίζοντας ότι η αλήθεια είναι η ουσία του λόγου, προβαίνει με καθολική επίνευση στην ευχαριστήρια αυτή επιστολή, με την οποία συγχαίρει και δημόσια επαινεί το «΄Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Η παρούσα επιστολή αποστέλλεται στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στα τοπικά ΜΜΕ και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παναγιώτης Η. Κομνηνός

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δήμητρα Κ. Λαδά»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα