Ο Π. Σκανδαλάκης επικεφαλής στη μάχη κατά των αναβολικών!

Ορίστηκε πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Δευτέρα, 05 Αύγουστος 2019 14:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Π. Σκανδαλάκης επικεφαλής στη μάχη κατά των αναβολικών!

Ο Λάκωνας πρώην βουλευτής και υφυπουργός Εξωτερικών, Παναγιώτης (Τάκης) Σκανδαλάκης, τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Π. Σκανδαλάκης είναι Καθηγητής Χειρουργικής Ανατομίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ κατέχει και τη θέση του προέδρου της Ένωσης Καθηγητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΙΠΑ).

Έχει εκλεγεί βουλευτής επτά φορές με την Νέα Δημοκρατία (1989-1993 στην Β΄ Αθηνών, 1996-2009 στην Λακωνία). Διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών από τον Μάρτιο του 2004 έως τον Φεβρουάριο του 2006, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής του ΟΑΣΕ (επικεφαλής επιτροπής διαφάνειας). Ήταν, επίσης, αντιπρόεδρος της Βορειοατλαντικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (ΝΑΤΟ), αρχηγός της Ελληνικής Διακομματικής Επιτροπής στον ΟΗΕ για τα εθνικά θέματα, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, γραμματέας του προεδρείου της Βουλής, πρόεδρος της ΟΚΕ Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της ΟΚΕ Υγείας και Πρόνοιας.

Από το 2009 έως σήμερα ήταν γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών συγγραμμάτων, πολλά από τα οποία έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 14 γλώσσες, ενώ έχει γράψει βιβλίο για την Ελληνική Διασπορά. Έχει τιμηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για την προσφορά του στον ιατρικό τομέα, τον αγώνα του εναντίον των ναρκωτικών, την προσφορά του στην εξωτερική πολιτική, καθώς και το έργο του για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα