Προωθούν την επιχειρηματικότητα τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου

Τρίτη, 06 Αύγουστος 2019 17:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προωθούν την επιχειρηματικότητα τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας η 2η Συνεδρίαση για το 2019 του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ). Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου κκ Φώτης Δαμούλος (Αργολίδας), Γιάννης Τρουπής (Αρκαδίας), Παναγιώτης Πιτσάκης  (Κορινθίας), Γιάννης Παναρίτης (Λακωνίας) και Βαγγέλης Ξυγκώρος (Μεσσηνίας), καθώς και τα μέλη του ΔΣ του (ΠΕΣΠ).

Κυρίαρχο θέμα του ΔΣ., το οποίο έλαβε χώρα αμέσως μετά τη συνάντηση εργασίας με τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ήταν ο άμεσος σχεδιασμός και ο προγραμματισμός συγκεκριμένων βημάτων και δράσεων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα της Πελοποννήσου. Στόχος είναι να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, μετά τις δεσμεύσεις για πιο ενεργή συμμετοχή των επιμελητηρίων στον περιφερειακό σχεδιασμό.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ψηφιακή αναβάθμιση των επιμελητηρίων για την παροχή σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στα μέλη τους, σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων για την συμβουλευτική υποστήριξη και προώθηση στην απασχόληση νέων ανέργων στις επιχειρήσεις, καθώς και προτάσεις της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων για αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Τέλος, μετά από αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, συμφωνήθηκε η  διοργάνωση της  Έκθεσης «Πελοπόννησος Expo 2019» στην Τρίπολη στο διάστημα 13-17 Νοεμβρίου 2019.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος