Ανοίγουν για τα κοινό τρείς φάροι της Λακωνίας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων

Τετάρτη, 07 Αύγουστος 2019 14:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανοίγουν για τα κοινό τρείς φάροι της Λακωνίας

Από το 2003, η τρίτη Κυριακή του Αυγούστου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Φαροφυλάκων με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία τόσο των φάρων όσο και των υπόλοιπων ναυτικών βοηθημάτων στη ναυσιπλοΐα, καθώς και την προβολή του έργου που επιτελούν οι φαροφύλακες, συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες.     

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, την Κυριακή 18/8, τρείς φάροι της Λακωνίας θα είναι ανοικτοί για το κοινό, από τις 10:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ. Πρόκειται για τους εξής φάρους: Κρανάης Γυθείου, Ταινάρου και Μονεμβασίας.

Το ελληνικό φαρικό δίκτυο αριθμεί σήμερα 120 πέτρινους παραδοσιακούς φάρους, η κατασκευή των οποίων χρονολογείται μετά την Επανάσταση του 1821, μάλιστα η προφορική παράδοση αναφέρει ότι ο πρώτος φάρος χτίστηκε στην Αίγινα το 1827.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα